Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Robert Claudiu Rusu, directorul Garzii Financiare Ilfov, nu-si poate justifica averea

Directorul coordonator al Garzii Financiare Judetene Ilfov , Robert Claudiu Rusu, nu poate justifica o avere de peste 100.000 de euro. Potrivit ANI, suma reprezinta diferenta dintre averea dobandita si veniturile realizate, din 2001 pana in prezent.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta unei diferente semnificative in valoare de aproximativ 116.000 euro intre averea dobandita de Claudiu Rusu si veniturile realizate de acesta.

"Luand in considerare cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 17, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre Rusu Robert Claudiu in perioada exercitarii functiei publice", se precizeaza intr-un comunicat transmis de ANI, citat de Mediafax.

In urma evaluarilor demarate la data de 21 iunie 2011, inspectorii de integritate au stabilit ca veniturile de natura salariala obtinute de Robert Claudiu Rusu au fost de 375.515 lei. iar averea dobandita si cheltuielile efectuate, conform datelor inscrise in evidentele fiscale se ridica la valoarea de 827.116 lei.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate de catre directorul Garzii Financiare Judetene Ilfov.

Recomandari