Antena Căutare

Directorul Spitalului Campulung Muscel: "Gemenii au fost tinuti in incubator"

Potrivit directorului, gemenii nascuti in urma cu zece zile la maternitatea Spitalului Campulung Muscel au beneficiat de ingrijirea necesara si au fost pusi in incubator imediat dupa nastere.


Sorin Mosteanu sustine ca gemenii nascuti prematur si transferati in Capitala au fost tinuti in incubator, iar starea lor a fost monitorizata zilnic. Directorul spitalului recunoaste insa ca medicii au incercat transferul copiilor intr-o unitate cu dotari speciale abia dupa noua zile.

Mosteanu a declarat ca gemenii nascuti in urma cu zece zile la maternitatea acestui spital, care aveau o greutate de 700 si 900 de grame, au beneficiat de ingrijirea necesara si au fost pusi in incubator imediat dupa nastere, foile de observatie aratand ca acestia au fost monitorizati zilnic si au primit tratament.

Mai mult, Sorin Mosteanu sustine ca parintii copiilor i-au multumit sefului Sectiei de Neonatologie pentru modul in care au fost ingrijiti copiii.

Intrebat ce i-a ingrijorat atunci pe parinti, Mosteanu a spus ca problemele au fost legate de transferul copiilor intr-o unitate de nivel superior, cu dotari speciale pentru copiii nascuti prematur.

Potrivit directorului, seful Sectiei de Neonatologie a incercat joi transferul copiilor intr-o unitate din Capitala, insa acesta a intampinat refuzuri din partea mai multor spitale.

Intrebat de ce s-a incercat transferul bebelusilor abia in cea de-a noua zi de la nastere, desi protocoalele medicale prevad ca prematurii trebuie sa beneficieze de ingrijire intr-o unitate cu dotari speciale, directorul Spitalului Campulung Muscel nu a putut oferi un raspuns, spunand ca se va stabili acest lucru in urma unor anchete.

Mosteanu a precizat, totodata, ca el a fost informat despre acest caz abia joi, cand s-a incercat transferul gemenilor.

sursa:Jurnalul.ro

Printre ultimele momente cu Adrian Paunescu... 25% din populatia din mediul rural nu are acces la invatamantul obligatoriu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x