Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Cum porți CORECT masca de protecție. Ce trucuri poți să faci ca să respiri fără probleme. Doctorul Mihail Pautov: „Nu provoacă hipoxie dacă faci asta!” VIDEO

Doctorul Mihail Pautov a explicat, într-un material video, cum se poartă corect o mască de protecție, astfel încât aceasta să nu îngreuneze respirația.

Cum porți CORECT masca de protecție. Ce trucuri poți să faci ca să respiri fără probleme. Doctorul Mihail Pautov: „Nu provoacă hipoxie dacă faci asta!” VIDEO

Capturi video

Potrivit doctorului Mihail Pautov, banda metalică a unei măști de protecție se modelează și se pune peste nas.

Apoi, masca se întinde, de la nas la bărbie, pentru că funcționează „ca o parașută” ce captează o mare parte din picături ce pot ieși din gură, în timpul vorbirii.

„Dacă ne simțim sufocați, o putem modela astfel încât aici (la extremitățile laterale ale măștii, n.r.) să fie două canale mari prin care să putem respira”, a explicat doctorul Mihail Pautov.

Specialistul a atras atenția că fața măștii trebuie să stea nemișcată, în timp ce persoana care o poartă respiră.

„Masca se recomandă în principal persoanelor simptomatice, bolnave, pentru a-i proteja pe ceilalți”, a spus doctorul.

„Cei care se simt amețiți atunci când poartă mască, cel mai probabil simt asta din cauza unei anxietăți provocată de faptul că poartă pe față un obiect cu care nu sunt obișnuiți”, a adăugat doctorul Mihail Pautov.

Atenție la ce mască de protecție cumperi! Ce informații esențiale trebuie să verifici, pe etichetă

Masca, dacă este foarte strânsă și îți vine etanș pe față, dacă atunci când respiri, masca face mișcări, înseamnă că ori nu e o mască bună, ori mărimea măștii nu este potrivită, potrivit doctorului.

„Un truc pe care îl puteți face – vă rupeți benzile de jos și faceți un nod dublu deasupra capului. Astfel, masca nu mai este prinsă jos. Trebuie, totuși, să ne asigurăm că o aducem sub bărbie și că atunci când respirăm, tușim sau strănutăm, masca (rămâne la locul ei, n.r.)”, a mai explicat doctorul.

Ten iritat și probleme respiratorii? Când trebuie schimbată? Doi medici îți spun tot ce trebuie să știi despre utilizarea corectă a măștilor de protecție

În încheierea clipului său, doctorul a amintit că masca se poartă doar în spațiile închise și nu provoacă hipoxie, dacă este purtată corect.

Recomandari