Doi actori români, terorizați de DSP Timiş după două teste Covid ieșite și pozitiv și negativ: "- Dacă n-aveti febră 38, nu vă mai testăm. Stați acasă!"

Doi actori timişoreni, Raul Băştean, depistat cu COVID-19,  şi Flavius Retea, afşat în izolare, îşi relatează pe Facebook experienţele legate de DSP Timiş. Cei doi au ajuns la limită răbdării după ce au încercat disperați să afle ce e de făcut pentru ca toți contacții lor să fie in siguranță. "Nu știu, nu vă facem, nu vă testăm", ar fi fost cele mai des întâlnite răspunsuri pe care le-au primit.

Raul Băştean, unul dintre tinerii din Timișoara testați pozitiv cu Covid

Facebook

Raul Băştean şi Flavius Retea, afşat în izolare, îşi relatează pe Facebook experienţele legate de DSP Timiş, unul prezentând rezultatele contradictorii ale testării contacţilor săi, iar celălalt vorbind despre lipsa unui răspuns legat de momentul din care curge perioada de 14 de zile de izolare şi despre momentul în care poate face un test.

”Hai să lămurim treburile că deja s-au întrecut limitele! Da, EU am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5 august. Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV. Incompetenţa şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituţiilor în cauză (DSP, Laborator analize etc) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzaţi de miniciună. Din data de 5 august zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite - Băştian Sergiu Paul de ex, apariţia şi dispariţia din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanţe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.). Aş putea scrie, pe zile, "noutatea" sau, mai bine zis, "surpriza" zilei. Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunţată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI !”,scrie actorul pe pagina de Facebook, prezentând mailul transmis de DSP Primărei comunei în care locuieşte şi mesajul transmis de şeful Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Acuzații privind rezultate pozitive ale unor persoane netestate

Baştean afirmă că a tot auzit cazuri de persoane care ”nici nu au mirosit testul dar...sunt pozitivi”.

”Am zis că nu-i posibil. În mod cert virusul există şi se întâmplă nenororici, n-am negat asta. Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta INCOMPETENŢĂ în serviciile publice. Revoltător, oribil! ZILNIC (şi nu exagerez!) am sunat la DSP si cei de acolo mă directionau către SAJ iar de acolo către laboratorul de analize. Şi invers, fiecare înapoi către DSP. Audienţe la conducere, anchete, nervi irosiţi degeaba”, relatează Baştean, adăugând: ”Încep să cred altceva despre toată nebunia asta atâta timp cât eu care am plătit 300 de lei pt testarea SARS - COV 2, NU am dreptul să primesc rezultatul (fie el negativ sau pozitiv), decãt telefonic. Să-l repet (chiar şi contra cost) nici poveste. Carantină şi gura închisă!!! Eşti infectat!”.

El vorbeşte şi despre ”oamenii din jur care fac propagandă cu informaţii care mai de care mai interesante”, dar şi despre cei care l-au ajutat, despre prietenii şi medicii extraordinari care oferă toată susţinerea lor.
”E dovada clară că lucrurile trebuiesc schimbate radical. Sunt dezgustat şi frustrat! Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care aţi creat-o! Şi nu am povestit chiar tot că m-aş întinde prea mult, serios! Şi, sper că aţi sesizat că-s băiat de treabă şi nu arunc cu nume aici. Chiar ş'aşa "covidat". Sănătate şi... grijă cu virusu'!”, conchide actorul.

Discuție cu DSP Timiș: Nu vă testează dacă nu aveți 38 febră

Tot el repostează pe pagina sa Facebook mesajul altui coleg, Flavius Retea, care redă un dialog telefonic avut la DSP Timiş.

”Discuţie telefonică cu DSP Timiş.

Eu: Bună ziua. Sunt in izolare de 7 zile, cum aş putea să fac un test?
DSP: Nu puteţi, cât sunteţi în izolare clinicile private nu au voie să vă testeze, iar noi vă testăm doar dacă prezentaţi simptomele de febră 38 sau probleme de respiraţie. Altfel nu ieşiţi 14 zile din casă!
Eu: Am înţeles, oricum nu ies. 14 zile de la contactul cu persoana diagnosticată sau de la diagnostic?
DSP: Nu ştiu
”, scrie Retea.

El relatează că în acel moment a cedat. De asemenea, dă asigurări că va respecta perioada de izolare dar se declară nemulţumit de condiţiile în care se face testarea, în consiţiile în care, la televizor, un important doctor spunea că ,,focarele apar şi pentru că persoanele care au luat contact cu alte persoane infectate, încalcă protocolul şi se testează”.

”Eu voi încheia izolarea conform recomandării, adică vinerea viitoare, zi în care mă voi testa atât pentru confirmarea viruslui, cât şi a prezenţei anticorpilor, pentru că am motive reale să o fac. Rezultatele vor veni undeva pe luni. Să zicem că am unda verde de a-mi relua viaţa, iar marţi voi petrece câteva ore cu unul din cei 5-6 oameni aproapiaţi din viaţa mea şi miercuri acel om e confirmat pozitiv, eu intru din nou în izolare 14 zile? Trebuie ca testarea să fie disponibilă oricui în condiţii de siguranţă”, conchide actorul.

Citește și
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Mai multe articole

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri