Antena Căutare

E oficial! Doi dintre copiii de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” și o moașă, infectați cu stafilococ auriu

Doi dintre cei trei bebeluși aflați internați la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” sunt infectați cu stafilococul auriu, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății. De asemenea,  a fost depistat stafilococ coagulazo pozitiv în cazul unei moaşe.

Doi dintre cei trei bebeluși aflați internați la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” sunt infectați cu stafilococul auriu, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății. De asemenea, a fost depistat stafilococ coagulazo pozitiv în cazul unei moaşe.

Prezenta stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a doi copii din cei trei rămaşi internaţi la Grigore Alexandrescu, potrivit datelor unui comunicat emis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

”Din cele cinci cazuri, doi copii au fost externaţi, iar din cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar in cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ”, se arată în comunicat, potrivit Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, în scopul efectuării unor analize amănunţite, au fost prelevate 48 de probe până la acest moment. Prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv a fost depistată în urma acestor verificări şi în cazul unei moaşe.

Ce este stafilococul auriu și ce afecțiuni poate să cauzeze! Alți doi bebeluși infectați, internați la Spitalul Grigore Alexandrescu

Reprezentanţii ministerului precizează însă, în acelaşi context, că acest stafilococ diferă de MRSA, depistat în cazul bebeluşilor. Rezultatele celorlalte probe prelevate au indicat lipsa MRSA.

”În cadrul verificării au fost prelevate zilele trecute un număr de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterilă. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, de cel depistat în cazul nou-născutilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme”, conform datelor comunicatului citat.

Controale fără precedent în spitale! Stafilococul auriu, descoperit în altă unitate importantă!

Îmbolnăvirile vin la o jumătate de an după ce Maternitatea Giuleşti a fost închisă, tot din cauza stafilococului auriu. Atunci, 45 de copii s-au îmbolnăvit din cauza bacteriei descoperite inclusiv pe mâinile medicilor şi asistentelor.

Microbuz plin cu elevi, ce aparține unei firme din Beiuș, implicat într-un accident grav! O adolescentă de 16 ani a muri... Noi categorii de concedii pentru români! Cine poate beneficia de mai multe zile libere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x