Doi pensionari au deschis, marți, la Palatul Regal, Cartea de condoleanțe dedicată Reginei Ana, ambii evocând bunătatea și demnitatea sa.
"Regina noastră Ana a plecat într-o stea și de acolo ne veghează cu bunătatea ei. Voi veni și când va fi depusă în Sala tronului. Voi pleca și la Sinaia. Din spusele mamei, știu că am venit aici la Palat când aveam 2-3 ani și Regele Mihai m-a mângâiat pe cap. Bunicul meu, austriac, a fost intendent la Palat", a spus un pensionar septuagenar.
O fostă profesoară a precizat că a dorit să scrie în Cartea de condoleanțe în semn de recunoștință "pentru tot ce a făcut Familia Regală pentru societatea românească".
Ulterior, în Cartea de condoleanțe au lăsat scurte mesaje mai mulți turiști.
"Sunt în vizită în România pentru o săptămână. Ieri am aflat de moartea Reginei. Am venit aici ca să transmit condoleanțe românilor și Familiei Regale", a spus un turist din Moscova după ce a semnat în Cartea de condoleanțe.
Primele flori și candele au început să fie depuse în fața Palatului, lângă gard, începând cu ora 10,00.
Casa Regală a trimis luni seară Cartea de condoleanțe Muzeului Național de Artă a României, fostul Palat Regal.
Regina Ana a României a murit, luni, într-un spital din Elveția, arată Agerpres.
Corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
Începând de marți, cărți de condoleanțe au fost deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.