Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Doi soți au fost bătuți în fața poliției de un clan de romi! Oamenii legii s-au baricadat în interior! „Am crezut că o voi găsi moartă”

Doi soți din comuna bihoreană Sânnicolau Român au fost atacați de membrii unui clan de romi, chiar în fața Poliției. În tot acest timp, doua polițiste s-au baricadat în sediu și au sunat după ajutor.

Doi soți au fost bătuți în fața poliției de un clan de romi! Oamenii legi s-au baricadat postul poliției. „Am crezut că o voi găsi moartă”

Incidentul a avut loc în data de 10 decembrie, când ce doi localnici, soț și soție au fost bătuți cu brutalitate de către mai mulți membrii ai unui clan de romi.

Oana și Marius Călău se aflau în mașina personală în fața sediulu Poliției din comuna bihoreană, moment în care au fost blocați de alte două autoturisme, în care se aflau șapte membrii ai clanului Bojani, o cunoscută familie de romi.

Femeia a apucat să își sune socrul pentru a-l anunța că se află în fața poliției cu familia Bojani, în timp ce soțul ei, cu geamul deschis, a fost lovit, după care a ieșit din mașină pentru a suna la 112.

„Am crezut că, dacă mă vor vedea, femeie, cu telefon şi vorbind la 112, vor înceta. Dar n-au făcut-o. Unul mi-a tras o palmă şi au continuat să dea în soţul meu, care a ieşit să mă apere. Când l-au văzut afară, s-au dus spre el, cu bâte. El a reuşit să intre în sediul Poliţiei, ca să ceară ajutor“, a explicat femeia.

În sediul postului de Poliţie se aflau două tinere agente care au ferecat uşa pe dinăuntru şi au sunat după întăriri. Fapt ce i-a enervat şi mai mult pe agresori care au încercat să spargă uşa cu pumnii, picioarele şi cu bâte. „A fost groaznic. Eu înăuntru, soţia afară. Am crezut că o voi găsi moartă când ies“, povesteşte Marius Călău.

Rămasă singură și fără apărare, femeia s-a trântit pe șosea, și-a tras gluca în cap și a încercat să vorbească cu dispecera de la 112. „S-a auzit cum mă înjurau, cum mă ameninţau că mă violează, că ne omoară şi ne îngroapă, s-a auzit tot“.

Scandalul a durat 25 de minute, exact până în momentul în care agresorii au auzit sirenele mașinilor de poliție. După care au dispărut, rămânând doar victimele care au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Motivul scandalului

Conflictul a fost cauzat de politica actuală a localității. Cei doi soți sunt foști asistenți sociali la Protecția Copilului, iar acum sunt implicați într-un proiect comunitar derulat printr-o asociație,în cadrul căreia au deschis și administrează un centru de tipul after-school pentru copiii romi.

Un membru al familiei, Andrei Bojani, le-a făcut celor doi soți reclamații și i-a amenințat că le va închide asociația. Primarul localității le- acordat soților Călău o sumă modestă, clădirea și terenul unde funcționează centrul, însă nu a acceptat ca Adrian, cântăreț de muzică populară să cânte la festivalurile comunule sau se angajeze în cadrul Primăriei.

„Înainte să ne ia la bătaie, a chemat toate instituţiile în control la noi. Direcţia de Sănătate Publică, AJPIS, Pompieri, tot. A fost în stare să spună că avem TBC. Noi nu vrem decât să fim lăsaţi în pace să putem lucra. Nu mă interesează politica, dar dacă mă întreabă cineva, eu îl susţin pe actualul primar. El ne-a ajutat“, recunoaşte Oana Călău.

Sursă: Adevărul

Recomandari