Antena Căutare

Doi teroristi au fost prinsi de Politie in Bucuresti

Doua persoane urmarite de autoritatile americane au fost depistate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate, in urma unei actiuni desfasurate sub coordonarea procurorilor DIICOT. Cele doua persoane sunt suspectate ca fac parte dintr-un grup infractional organizat transfrontalier, specializat in narco-terorism

La data de 10 februarie a.c., in urma comunicarii, de catre autoritatile americane, a difuziunii de urmarire internationala Biroului National Interpol Bucuresti, politistii Serviciului Antidrog din cadrul D.C.C.O., beneficiind de suportul tehnic al Directiei Operatiuni Speciale - I.G.P.R., i-au depistat, in Bucuresti, pe Alwar Pouryan si Oded Orbach.

Cei doi au fost gasiti de politistii de la crima organizata intr-un hotel din Capitala, au declarat surse din IGPR pentru Mediafax. Alwar Pouryan si Oded Orbach au fost arestati, in vederea extradarii.

Autoritatile judiciare americane efectueaza cercetari fata de sapte persoane pentru savarsirea infractiunilor de participare la o conspiratie in vederea acordarii de suport material unor organizatii teroriste si transfer de sisteme de rachete (sol-aer) pentru distrugere de aeronave.

In sarcina celor sapte se retine ca au intentionat traficarea unor cantitati insemnate de droguri (cocaina si heroina), provenind din Africa de Vest, dar si de arme letale, in scopul sprijinirii unor organizatii teroriste din Liban si Afganistan.

Ceilalti cinci inculpati au fost arestati in Monrovia, Liberia, pe 10 si 12 februarie 2011. Pe numele inculpatilor au fost emise mandate de arestare de catre o instanta din New York.

Cei doi membri ai gruparii arestati in Romania, Alwar Pouryan si Oded Orbach, ambii cetateni americani, stabilisera o intalnire in Bucuresti, pentru punerea la punct a activitatii de furnizare de rachete sol-aer cu ghidaj termic, rachete anti-tanc, aruncatoare de grenade, echipamente de vizionare nocturna, pusti cu luneta, carabine automate AK-47, M16, care urmau sa serveasca pentru sustinerea miscarii insurgente talibane din Afganistan.

Reusita actiunii a fost rezultatul cooperarii dintre Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului New York si Drug Enforcement Administration.Preet Bharara, Procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului New York, si-a exprimat aprecierea fata de profesionalismul autoritatilor din Romania, respectiv politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, procurorii D.I.I.C.O.T. si ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa: jurnalul.ro

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, acuzat de luare de mita... VIDEO! Jaf armat la o banca din Ploiesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x