Antena Căutare

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, acuzat de luare de mita

Presedintele Sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, este acuzat ca a luat mita de la mai multi vamesi in perioada 1996-2002. Acuzatia vine din partea sefilor sindicatului politistilor si vamesilor Pro Lex, care au facut un autodenunt. Liderii Pro Lex sustin ca au si o inregistrare cu care pot dovedi mita.



"In 1996 l-am cunoscut pe Vasile Marica, la acea vreme prezentandu-se ca un om cu relatii si cu putere in ANV. Din 1997 pana in 2002 ii dadeam bani, cate 2.000 - 2.500 de dolari pe luna", a spus Marius Ungureanu, care a precizat ca a mai facut un autodenunt si in 2003, anul in care a incetat sa mai lucreze in vama.

Marius Ungureanu a mai spus ca nu a fost singurul care i-a dat spaga liderului de sindicat, exemplificand ca un angajat al unei vame din Constanta ii ducea lunar lui Marica cate 10.000 de euro. Cei care ofereau acesti bani lui Marica isi plateau, practic, mentinerea in functie, promovarea intr-o functie mai buna sau isi asigurau postul cand se faceau restructurari.

"Marica a infiintat si este principalul beneficiar material al acestui sistem. Oamenii nu vor sa vorbeasca pentru a nu suporta consecintele. Pe acest lucru se bazeaza si Marica... Lucreaza prin interpusi", a mai spus Ungureanu.

Acesta a declarat ca niciun om politic nu a fost la vamile din Giurgiu ca sa ceara bani vamesilor, sustinand ca Marica este principalul beneficiar material al acestui sistem.

"In fiecare comisie avea cate un om, erau scosi de el vinovati sau nevinovati, dupa cum avea el interes. Cat am stat in vama la Giurgiu nu a venit niciun om politic sa ceara bani", a declarat Ungureanu.

Potrivit fostului sef vamal, in 2001 a fost facuta o actiune SRI si ca exista o inregistrare in care seful de tura Robert Cristoi spune ca Marica dorea mai multi bani, astfel ca vamesii sa cotizeze cu sume mai mari.

Marica, despre Ungureanu: Un gunoi al societatii

In replica, Vasile Marica a declarat ca Marius Ungureanu, fost sef de vama la Giurgiu, este "un gunoi al societatii care si-a facut nu stiu ce casa si a vandut-o unei parohii".

"Asta se rezolva la procuratura, nu la televizor. Daca dansul a facut un autodenunt, sunt acolo prezent fara nicio problema. Nu am nevoie sa intru in legatura cu detectorul de minciuni, in combinatie cu ei, cu niste gunoaie ale societatii. Un gunoi al societatii care si-a vandut nu stiu ce casa unei parohii. S-a facut preot. Nu stiu ce e cu baiatu asta. Daca s-a autodenuntat, mergem la procuratura. Joi o sa fac o conferinta de presa", a spus Marica la Antena3.



Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Parintele Arsenie Papacioc, internat in spital... Doi teroristi au fost prinsi de Politie in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x