Antena Căutare

Dosarul "Mita in vama": "Lotul Halmeu" ramane in arest

Cele trei persoane cercetate in cazul traficului de influenta de la Vama Halmeu raman in arest. Curtea de Apel Oradea a respins recursurile inaintate de avocati impotriva masurii de arestare preventiva.

Liviu Florian este acuzat ca, in 2009, a primit 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu. In schimbul banilor, urma sa intervena pe langa seful Vamilor, ca aceasta sa fie numita sef peste Vama Halmeu. Lucru care s-a si intamplat. Omul de afaceri sutine insa ca singura legatura pe care a avut-o cu Nicoleta Dobrescu a fost una sentimentala, nepotrivita.

Avocatii celor retinuti spun ca actiunea procurorilor e ilegala. Interceptarile surprinse de DNA intre adjunctul sefului IJPF Satu Mare, comisarul sef Tiberiu Giurea si fosta sefa a Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu ii contrazic pe avocati.

Potrivit tribunalului Satu Mare, pentru sefia vamii Halmeu s-au solicitat in total 430.000 de euro. Postul urma sa fie atribuit dupa criterii politice si nu profesionale.

Intamplator sau nu, fostul seful al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu si-a luat concediu de odihna, cu trei zile inainte ca DNA sa faca primele retineri in dosarul traficului de influenta, sustin surse vamale.

Sursa: Antena3

Dosarul "Mita la MAI": Catalin Chelu, eliberat... Blejnar: Niciunul dintre vamesii anchetati nu a fost numit in timpul mandatului meu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x