Antena Căutare

Blejnar: Niciunul dintre vamesii anchetati nu a fost numit in timpul mandatului meu

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, afirma ca niciunul dintre cei 44 de vamesi anchetati pentru acte de coruptie nu a fost angajat sau promovat in timpul mandatului sau, 43 dintre acestia fiind numiti in perioada 1990-2002.

"Toti lucratorii vamali care fac obiectul anchetelor Directiei Nationale Anticoruptie in aceste zile pentru contrabanda au fost angajati in sistemul vamal in perioada 1990-2002. Unul singur a fost angajat in anul 2007, cand nu eram la conducerea ANAF. Niciunul nu a fost angajat sau promovat in timpul mandatului meu", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Procurorii anticoruptie au pornit in ultima saptamana o ofensiva la vamile Siret, Stamora Moravita, Deta, Foeni si Naidas, in urma actiunilor acestora fiind arestate de judecatori 140 de persoane: politisti - mare parte politisti de frontiera -, vamesi, contrabandisti.

Blejnar spune ca nu stie daca vor urma noi arestari in randul personalului vamal, dar se asteapta la o reducere semnificativa a contrabandei in perioada urmatoare.

Premierul Emil Boc l-a demis joi pe Radu Traian Marginean din functia de sef al ANV, acesta fiind audiat in dosarul traficului de influenta din Vama Halmeu, unde a fost pus sub invinuire de procurori pentru luare de mita.

Sursa: Jurnalul National

Dosarul "Mita in vama": "Lotul Halmeu" ramane in arest... SPECIAL! Regina Maria: Povestea vietii mele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x