Antena Căutare

Dosarul "Mita la MAI": Catalin Chelu, pus in libertate!

Tribunalul Bucuresti a decis cercetarea in libertate a omului de afaceri galatean Catalin Chelu, precum si a celorlalte trei pesoane care au incercat sa-l mituiasca pe secretarului de stat in MAI, Dan Valentin Fatuloiu. Decizia tribunalului survine unei audieri a chestorului Fatuloiu si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Catalin Chelu este judecat pentru dare de mita si cumparare de influenta. Iar ceilalti trei inculpati, Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, pentru complicitate la dare de mita.

Potrivit rechizitoriului din dosarul "Mita la MAI", Chelu este acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, "i-a promis chestorului-sef Dan Valentin Fatuloiu" suma de un milion de euro.

In schimbul banilor, Fatuloiu ar fi trebuit ca, in calitatea sa de secretar de stat in MAI, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".

Flagrantul in acest dosar a fost instrumentat de DNA in 19 noiembrie 2010. Catalin Chelu, Stefan Badea, Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu au fost retinuti in 20 noiembrie 2010, o zi mai tarziu fiind arestati, ulterior fiind deferiti justitiei.

Vasile Lincu: Seful ANV este "tura", dar nu cea mai importanta "tura"... Sute de TIR-uri blocheaza vama Nadlac. Soferii acuza vamesii ca intarzie tranzitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x