Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:50Observator Special

Explozie de cazuri de coronavirus în județul Galați. Două sate, plasate în carantină: ”Nimeni nu mai iese, nimeni nu mai intră!”

Două sate din județul Galați au fost plasate în carantină după ce zeci de persoane au fost diagnosticate pozitiv pentru coronavirus. 

Explozie de cazuri de coronavirus în județul Galați. Două sate, plasate în carantină: ”Nimeni nu mai iese, nimeni nu mai intră!”

Potrivit publicației Viața Liberă, măsura a intrat în vigoare astăzi, 24 mai și este valabilă pentru satele Toflea și Brăhășești, din județul Galați.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul Judeţului Galaţi în contextul asigurării măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi, 24.03.2020 au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc: Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”, scrie în anunţul făcut de reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Coronavirus în România, 24 mai 2020. Live Update. Crește numărul de decese provocate de COVID-19. Printre victime, o femeie de 45 de ani, fără alte afecțiuni

Potrivit datelor oficiale, 42 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, iar alte 284 se află în izolare la domiciliu.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galaţi, în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensământ – 2011) s-au constatat următoarele: 42 de persoane confirmate, o persoană decedată şi 284 persoane autoizolate, contacţi ai persoanelor confirmate”, a anunţat biroul de presă al Prefecturii Galaţi.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

9.000 de persoane, în carantină, în Galați

Aproximativ 9.000 de oameni nu mai au voie să iasă din localitățile Toflea și Brăhășești. Totodată, nimeni nu va avea voie să intre. Autoritățile au decis și care sunt excepțiile de la aceste reguli, dar și că circulația se va face pe DJ 241 și DJ 241A.

”Rutele ocolitoare căilor majore care tranzitează satele Toflea și Brăhășești vor fi aduse la cunoștință populației prin mijloacele mass-mediei locale”, anunță Prefectura Galați.

Recomandari