Căutare Live

Război cu coronavirusul, cu cârpe vechi și săpun solid, dar cheltuieli de 84.000 de lei! Imagini uluitoare din sediul DSP București! Foto

DSP București „luptă” cu coronavirusul doar cu pliante ce conțin informații despre acesta, dar în sediu nu există săpun la baie ori vreo urmă de dezinfectant pentru mâini. Se folosesc cârpe vechi și săpun solid, după cheltuieli de 84.000 de lei, anul trecut, pentru servicii de curățenie.

Război cu coronavirusul, cu cârpe vechi și săpun solid, dar cheltuieli de 84.000 de lei! Imagini uluitoare din sediul DSP București!

libertatea.ro

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, instituţia care veghează la igiena din spitale, policlinici, restaurante sau şcoli are sediul în zona Iancului, într-o fostă casă boierească de pe strada Avrig.

Pliante şi afişe despre cum poate fi păstrată igiena, când trebuie să te speli pe mâini, când trebuie să te dezinfectezi pe mâini sau ce este coronavirusul se află peste tot în instituţie. Însă la atât se opreşte protecţia contra infecţiilor pentru cineva care intră pe uşa DSP.

Război cu coronavirusul, cu cârpe vechi și săpun solid, dar cheltuieli de 84.000 de lei! Imagini uluitoare din sediul DSP București! Foto

Război cu coronavirusul, cu cârpe vechi și săpun solid, dar cheltuieli de 84.000 de lei! Imagini uluitoare din sediul DSP București!

libertatea.ro

La parter, funcţionează doar două din cele trei grupuri sanitare. Toaleta funcțională are apă rece, ţevi scorojite şi un dispozitiv pentru săpun lichid. Gol. Nici hârtie igienică, nici spray-uri cu dezinfectant. Nimic care să dea impresia minimei preocupări pentru igienă, potrivit unui reportaj realizat de Libertatea.

Printre achiziţiile publice ale DSP Bucureşti nu găseşti baxuri de hârtie igienică. Găseşti, în schimb, automobile electrice. Conform SEAP – SICAP, în 2018, Direcţia a cumpărat de la Porsche Romania SRL două “autoturisme electrice 100%”, la preţul de 131.000 de lei fiecare. Un contract a fost atribuit prin achiziţie directă, celălalt, prin procedură simplificată. Anul trecut, DSP a cumpărat prin achiziţie directă încă un automobil electric, tot de la Porsche România SRL, la un preţ ceva mai mic: 90.547 de lei. Trei automobile de lux, aşadar, şi nici o picătură de săpun la toaletă. Aşa arată ordinea priorităţilor în instituţiile publice româneşti. Mai multe detalii, pe libertatea.ro.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Accident grav în Capitală, la pasajul Mihai Bravu. Un BMW a intrat în plin într-un tramvai cu călători...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri