Antena Căutare

Ursul care a ranit vineri doi vanatori in Arges era turbat!

Ursul care a ranit doi padurari in judetul Arges si a fost impuscat era bolnav de rabie, in timp ce un alt urs impuscat la aceeasi partida de vanatoare la care cei doi barbati participau ca gonaci era sanatos, conform Mediafax.   

Potrivit directorului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges, dr Daniel Lupu, in zona unde a avut loc evenimentul a fost instituita carantina pe o zona de supraveghere pe o portiune de zece kilometri si o zona de protectie pe o portiune de 30 de kilometri, iar cainii, pisicile si vulpile vor fi vaccinate.

"Ursul care i-a muscat pe cei doi padurari are un rezultat pozitiv la analizele de laborator efectuate, dupa probele recoltate din creier, deci are rabie, respectiv turbare, celalalt are rezultat negativ. Pentru cel cu rezultat negativ, care nu are turbare, probele vor fi trimise la Bucuresti pentru confirmare, asa este legislatia in domeniu, pentru cel descoperit cu rabie nu mai este necesara o alta confirmare", a declarat Daniel Lupu.

Potrivit sursei citate, exista si rezultatele probelor recoltate in ceea ce priveste prezenta trichinelozei, rezultatul fiind negativ.

"Se vor institui masuri in conformitate cu legea pe 30 de kilometri in jurul locului unde a avut loc atacul, vor fi vaccinate cainii si pisicile, iar vulpile vor primi vaccinurile orale la vizuine. Este vorba de fondul de vanatoare Arefu care apartine Ocolului Silvic Vidraru", a declarat directorul DSVSA Arges, dr Daniel Lupu.

Lupu a mai precizat ca institutia pe care o conduce a anuntat in scris Directia de Sanatate Publica Arges despre necesitatea ca padurarii Directiei Silvice Arges sa fie urgent vaccinati antirabic la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti.

Doi padurari au fost atacati, vineri, de un urs, in timp ce participau ca gonaci la o partida de vanatoare organizata de Ocolul Silvic Vidraru.

Sursa: Antena3

Au platit pentru isprava copiilor lor! Cativa parinti, obligati sa curete un monument mazgalit din Arad... Victor Ponta: "Unitatea UPU-SMURD de la Targu Mures este o mandrie pentru Romania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x