Antena Căutare

Dumitru Prunariu: Asteroizi care trec foarte aproape de Pamant se descopera aproape zilnic

Pe 25 octombrie, la New York a avut loc un congres important pentru siguranta Pamantului in ceea ce priveste pericolele pe care le constituie asteroizii. Jurnalista Ela Craciun a participat la eveniment si l-a intervietat la fata locului pe Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman si, de asemenea, singurul roman care a fost invitat in panelul de speakeri

Asa cum este mentionat si pe site-ul evenimentului, exista aproximativ un million de asteroizi care sunt asezati in orbita Pamantului si care sunt suficient de mari pentru a deteriora substantial sau chiar distruge un oras mare. In prezent, tehnologia si cercetarile efectuate de oamenii de stiinta au avut ca rezultat cunoasterea modului in care pot fi deviate majoritatea obiectelor periculoase din aproapierea Pamantului. Insa, prevenirea este posibila ca urmare a colaborarii natiunilor pentru detectare si deformare. Despre acest subiect, Prunariu a discutat pe larg in interviula cordat stiristei Ela Craciun.

”Nu pot sa spun ca pericolul real este intr-un viitor apropiat sau departat in ceea ce priveste probabilitatea de impact cu asteroizi care pot cauza suficient de multe stricaciuni infrastrucurii terestre si, chiar oamenilor. Este aleatoriu, deci daca un asteroid ca acela care a cazut in Siberia in anul 1908 cu diametrul de 45 m care a distrus 2000 km2 de padure, flora, fauna, vegetatie, iar efectele luminoase si sonore s-au simtit pana in Anglia… Daca probabilitatea ca un astfel de asteroid sa cada este de unul la 300 de ani acest lucru nu inseamna ca nu pot cadea doi intr-o zi si dupa aceea sase sute de ani sa nu se intample nimic. Este aceeasi probabilitate pe care o ceri unui jucator de carti cand iti intra o chinta royala, poate nu iti intra niciodata in viata… poate iti intra doua, una dupa alta… la fel este si cu asteroizii...”, a declarat Prunariu in interviul publicat pe www.elacraciun.ro.

Intregul interviu poate fi citit pe AICI.

Ela Craciun, prezentatoarea stirilor matinale din weekend de la Antena 3 a devenit ambasador al campaniei ”Vreau sa fiu demn”, un proiect special initiat de Fundatia Mereu Aproape. ”Vreau sa fiu demn” este o campanie sociala destinata romanilor care nu cer, ci vor sa traiasca! Adresata parintilor care nu au, dar daruiesc in fiecare clipa copiilor lor modestie si spirit. Acelor copii care nu stiu ce este un mar, un televizor sau o tara, pentru ca nu l-au mancat, nu l-au vazut, nu au strabatut-o.

Telespectatorii o pot urmari pe Ela Craciun in fiecare sambata si duminica, incepand cu ora 6 dimineata prezentand stirile la Antena 3. Incepand din aprilie, Ela este prezenta si in blogosfera romaneasca. Pentru o incursiune pe blogul Ela Craciun, cititorii trebuie sa acceseze linkul: www.elacraciun.ro.

Noile MacBook Pro-uri Retina sunt aproape imposibil de reparat ... Sora lui Sergiu Nicolaescu cere sprijinul Patriarhiei pentru a dovedi ca testamentul regizorului este fals...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x