Antena Căutare

Durata rezidentiatului va fi redusa pentru 39 de specialitati

Durata de pregatire prin rezidentiat va fi redusa pentru 39 de specialitati, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Cseke Attila, dupa o intalnire cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara.

"Intrucat durata pregatirii in Romania este mai mare decat durata minima impusa prin Directiva 36/2005 a Consiliului Europei privind recunoasterea calificarilor profesionale, am inceput acest demers de reducere a duratei pregatirii"


"Am cazut de acord astazi sa reducem durata de rezidentiat cu 1 an pentru 37 de specialitati, marea lor majoritate fiind specialitati medicale sau paraclinice: boli infectioase, dermatovenerologie, expertiza medicala a capacitatii de munca, endocrinologie, pediatrie, recuperare medicina fizica balneologie, reumatologie, anatomie patologica, epidemiologie, igiena", a precizat Cseke.

"De asemenea, se va reduce cu 2 ani pentru chirurgie cardiovasculara si medicina sportiva", a adaugat ministrul.

Ministrul Sanatatii a precizat totodata ca exista si specialitati pentru care a fost pastrata durata de pregatire, acestea fiind medicina interna, oncologie medicala, medicina de familie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie si urologie.

Cseke a mentionat de asemenea ca masura este sustinuta de Asociatia Universitatilor de Medicina si Farmacie, cat si de asociatiile si federatiile studentesti medicinisti. "Avem acordul si spijinul rectorilor in demersul catre comisiile de specialitate pentru adaptarea curriculumului de pregatire in aceste specialitati, urmand ca ulterior sa le aprobam prin ordin comun al Ministrului Sanatatii si Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului", a declarat ministrul Sanatatii.

Citeste articolul complet pe Hotnews.ro

Proteste cu imbranceli: Pensionarii au fortat cordoanele de securitate ale jandarmilor... Litoral: Scandalul demolarilor teraselor ilegale continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x