Antena Căutare

Proteste cu imbranceli: Pensionarii au fortat cordoanele de securitate ale jandarmilor

UPDATE 11.55: Trei pensionari au ajuns la spital, din cauza inghesuielii si a ciocnirilor cu jandarmii de la Palatul Cotroceni.

Oamenii ies din nou in strada dupa ce au aflat ca le vor fi reduse pensiile si salariile. Sute de pensionari protesteaza in mai multe orase din tara, iar la Bucuresti, Galati si Iasi oamenii au incercat sa forteze barierele jandarmilor.

Peste 500 de pensionari protesteaza la Cotroceni, dezamagiti de masurile anuntate de presedinte si premier. In timp ce o delagatie a acestora a fost invitata in Palat, mai multi oameni au inceput sa se imbranceasca cu fortele de ordine pentru a intra si ei.

De asemenea, pensionarii au devenit violenti si la Galati si la Iasi, unde s-a incercat fortarea intrarilor in sediile prefecturilor.

Manifestantii sunt nemultumiti de diminuarea pensiilor si cer demisia presedintelui si a premierului.

La Galati, protestul pensionarilor s-a lasat cu imbranceli. Aproximativ 150 de pensionari s-au adunat in fata Prefecturii galatene cerand demisia presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, dar si majorarea punctului de pensie.

La Iasi, peste 250 de pensionari participa la un miting de protest in fata Prefecturii judetului. Intre manifestantii si jandarmii din fata cladirii s-au produs de asemenea incidente, mai multi pensionari fortand intrarea in cladire.

Peste 300 de pensionari protesteaza si in fata Palatului Administrativ din Ploiesti fata de diminuarea pensiilor. Acestia cer demisia Guvernului si striga "Jos Basescu!", considerandu-i vinovati pe seful statului si pe premierul Emil Boc de faptul ca Romania a ajuns in aceasta situatie.

Toate federatiile care ii reprezinta pe pensionari i-au cerut presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa reexamineze masura de a reduce pensiile cu 15%, de la 1 iunie.

Si profesorii protesteaza pentru a doua zi consecutiv, in fata Parlamentului. Liderii dascalilor urmeaza sa decida data grevei generale. Reprezentantii dascalilor au anuntat ca resping masurile anuntate de Traian Basescu si, daca nu intervine nicio schimbare in politica Guvernului, sindicalistii din Educatie vor intra in greva generala, cel mai probabil la sfarsitul anului scolar.



Intretinerea se va dubla din cauza eliminarii subventiei la caldura... Durata rezidentiatului va fi redusa pentru 39 de specialitati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x