Ai zice că dacă bancnotele disponibile în România sunt imprimate pe plastic nu pot fi falsificate. Total greşit! În ultima vreme s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie cei care introduc pe piață bani contrafăcuți
Principala diferență constă în contrastul dintre cele două vopseluri folosite la tipărirea cifrelor și literelor de pe bancnota falsificată. De asemenea, pe cei falși lipsesc cele două pensule aurite din zona transparentă. În rest, sunt realizate foarte bine toate elementele de siguranță, fiind destul de greu de diferențiat față de cele originale.
Articolul continuă după reclamă
Potrivit experţilor Băncii Naţionale, cele mai „falsificate” bancnote sunt cele de 10 lei, care au devenit tot mai greu de depistat din două motive: în primul rând, escrocii le tipăresc mult mai bine, iar în al doilea, modul de plasare al bancnotelor s-a schimbat: dacă în trecut ele puteau fi primite numai la schimburi de valută, acum escrocii acţionează pe la magazinele de cartier sau în pieţe, unde nu există maşini de verificat autenticitatea banilor, scrie Ziarul de Bacău, care adaugă că falsurile au ajuns să invadeze și Moldova.
Anul trecut, un comerciant din zona Lipscani a pus la dispoziţie reporterilor Libertatea o bancnotă de 10 lei despre care spunea că e falsă. “Aveţi grijă că e plin de bani falşi. Noi credeam că ştim lecţia şi nu ne mai păcălim. Am păţit-o însă cu această bancnotă”.
CITEŞTE CONTINUAREA AICI!