Antena Căutare

E oficial! Ce se întâmplă cu Casa Regală a României

Situaţia Casei Regale va fi reglementată prin lege. Un nou proiect a fost depus astăzi la Camera Deputaţilor de mai mulţi parlamentari PSD-ALDE. 

Situaţia Casei Regale va fi reglementată prin lege. Un nou proiect a fost depus astăzi la Camera Deputaţilor de mai mulţi parlamentari PSD-ALDE.

Casa Regală va funcţiona ca instituţie şi va primi anual fonduri de la bugetul statului.

Instituţia denumită Regele Mihai I va primi 860.000 de euro pe an de la stat pentru acoperirea cheltuielilor şi va putea angaja maxim 20 de persoane. Sediul Casei Regale va fi la Palatul Elisabeta, care va trece din administrarea RAAPPS în cea a noii instituţii.

Proiectul mai prevede ca aceasta va funcţiona în subordinea Senatului.

Conducerea Casei Regale va fi asigurată de un director propus de Custodele Coroanei, dar care va fi numit şi revocat de Parlament, în şedinţa comună a celor două camere.

De asemenea, instituţia va fi obligată să prezinte în Parlament în fiecare an până la jumătatea lunii aprilie un raport de activitate pentru anul precedent.

Scandal uriaș în traficul bucureștean! Un șofer a scos cuțitul și a atacat (VIDEO)... Un român supărat și-a plătit amenda în cel mai amuzant mod posibil!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x