Antena Căutare

E prăpăd! Cod galben de inundaţii în mai multe județe ale țării! Întrebarea serii: cât vor continua fenomenele severe și furtuniile?

Hidrologii au emis, miercuri seara, mai multe atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Arad, Timiş şi Braşov, valabile în următoarele ore. Acestea sunt valabile mâine dimineață și vizează mai multe râuri din țară.

Hidrologii au emis, miercuri seara, mai multe atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Arad, Timiş şi Braşov, valabile în următoarele ore. Acestea sunt valabile mâine dimineață și vizează mai multe râuri din țară.

Meteorologii avertizează că fenomenele severe și furtuniile vor continua și în orele următoare. De altfel, începând de mâine seară urmează o răcire accentuată. Vom avea parte de ploi și intensificări ale vântului în mai multe zone din țară.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 20.06.2018, ora 20:35 – 21.06.2018, ora 03:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţia pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega Veche – bazin superior, judeţele Arad şi Timiş.

Avertizare de inundații pe mai multe râuri

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Apa Mare – bazin superior”, avertizează INHGA.

Până la ora 24:00, se pot produce inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii de stânga ai Oltului aferenţi sectorului aval S. H. Podu Olt – amonte S. H. Feldioara, judeţul Braşov. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bârsa – bazin superior.

De asemenea, până la ora 23:00, în urma precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega – afluenţii aferenţi sectorului amonte S. H. Balint, judeţul Timiş.

Potrivit hidrologilor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bega – bazin superior amonte S. H. Făget şi Gladna.

Scandal fără precedent în învăţământ. Ministerul Educaţiei vrea să introducă o NOUĂ MATERIE în şcoli: "Proiectul es... Sute de milioane de euro, date de UE, pentru 100 de autobuze electrice în București! De când vor intra în circulație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x