Antena Căutare

Prognoza meteo de miercuri până duminică. După caniculă, vremea se răcește brusc!

Temperaturi caniculare și ploi torențiale, așa va fi vremea de miercuri până vineri. Prognoza meteo anunță și o schimbare bruscă de vreme în week-end, o răcire destul de accentuată în toată România. 

Temperaturi caniculare și ploi torențiale, așa va fi vremea de miercuri până vineri. Prognoza meteo anunță și o schimbare bruscă de vreme în week-end, o răcire destul de accentuată în toată România.

Potrivit vremea.ro, miercuri se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice local în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud cerul va fi variabil, iar șansele pentru producerea unor averse vor fi foarte scăzute. Cantitățile de apa vor fi relativ slabe, doar izolat (și îndeosebi la munte) urmând să se strângă până la 15-20 de mm. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 25 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș și 28-33 de grade în restul țării, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra, din nou, în estul Luncii Dunării.

Potrivit vremea.ro, joi instabilitatea atmosferica va rămâne pronunțată în jumătatea nordică a țării, unde local își vor face apariția aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice. Spre seară, în nord-vest furtunile vor deveni severe, un front cald urmând să conducă la creșterea dinamicii aerului în troposferă. Astfel, pe lângă ploile torențiale ce vor cumula izolat până la 15-20 de mm, se va semnala și grindină de dimensiuni mici și medii și intensificări ale vântului care pentru scurt timp pot luă aspect de vijelie; astfel de răbufniri violențe ale vântului vor fi legate mai ales de începutul averselor, când cedarea de căldură va fi cea mai intensă.

Potrivit vremea.ro, vineri vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, dar instabilă în vest, centru și nord, unde pe arii extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de frecvențe descărcări electrice și răzleț de grindină de dimensiuni mici și medii. Izolat, cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 20-30 de mm (în special la munte). În sud și în est astfel de manifestări ale vremii își vor face apariția doar spre seară (și pe spații considerabil mai restrânse).Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 și 32 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 30-35 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Potrivit vremea.ro, în weekend, vremea va continua să fie caldă aproape peste tot, cu temperaturi maxime ce vor urcă la prânz până spre 28-33 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării și în Banat. Aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice și răzleț de grindină vor continua să cadă local în vestul, centrul și nordul teritoriului.

Așa ceva nu ar trebui să se întâmple! Peste 30 de delfini au eșuat pe țărmul românesc de la începutul acestui an. Ce îi ... Sutele de migranți refuzați de autoritățile italiene au ajuns în Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x