Alertă! Elevă depistată pozitiv cu Covid-19, după Evaluarea Națională. Ce se întâmplă cu toți colegii fetei, cu care a intrat în contact

O elevă din Craiova a fost depistată pozitiv cu coronavirus la două zile după ce a susținut Evaluarea Națională. Fata de 14 ani n-ar fi avut febră atunci când s-a prezentat la examen, însă ambii părinți sunt infectați. Tânăra se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, în timp ce printre colegii care au fost în aceeași sală cu ea s-a instaurat panica.

Elevă din Craiova depistată pozitiv cu Covid-19, după Evaluarea Națională

Inquam Photos / Octav Ganea

Adolescenta este elevă la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe„ din Craiova. Potrivit Adevărul, eleva a început să se simtă rău după ultima probă a examenului, cea de Matematică, însă în ambele zile de examen a trecut cu brio testul epidemiologic, înainte să intre în sala de curs.

Citește și: Note aberante la Evaluarea Națională: de la 2,50 la 7,90 și de la 6 la 10 curat, după contestații! Care este explicația diferențelor uriașe de notare

În cele două zile de examen temperatura măsurată a fost 36,1, respectiv 36,3 grade Celsius. Pe 23 iunie, însă, a primit rezultatul testului care a arătat că este infectată cu Covid-19.

Tatăl și mama adolescentei, infectați și internați și ei

Sursa citată mai scrie că tatăl adolescentei lucrează la un hipermarket din Craiova unde alţi trei angajaţi au fost testaţi pozitiv. Conducerea DSP Dolj a confirmat cazul la şcoala gimnazială abia după şase zile de la internarea elevei.

„Nu ştiu să avem o elevă confirmată pozitiv. Voi verifica„, a fost prima reacţie a Valeriei Andreescu, şefa DSP Dolj, ulterior aceasta declarând pentru Adevărul: „într-adevăr, avem o elevă confirmată pozitiv. S-a făcut ancheta epidemiologică şi nu sunt probleme", a spus şefa DSP Dolj, fără să ofere mai multe detalii în privinţa contacţilor direcţi ai elevei şi ai părinţilor acesteia.

Parteneri
Shiloh Jolie-Pitt a mers în vacanță cu mama sa. Ce a purtat fiica Angelinei Jolie la sosirea în Veneția
Shiloh Jolie-Pitt a atras privirile tuturor atunci când a mers în vacanță alături de mama sa. În vârstă de doar 15 ani, fiica Angelinei Jolie a purtat o ținută lejeră care să-i permită să se simtă confortabil pe parcursul călătoriei cu avionul. Adolescenta se va afla în perioada următoare alături de mama și frații săi într-o excursie relaxantă în Veneția.
Catine.ro
Ultimele știri