Note aberante la Evaluarea Națională: de la 2,50 la 7,90 și de la 6 la 10 curat, după contestații! Care este explicația diferențelor uriașe de notare

Evaluarea Naționala 2020 a dat bătăi de cap unor elevi care, în urma afișării rezultatelor, au avut un șoc imens! Deși știau că au rezolvat examenul astfel încât să obțină o notă mare, aceștia s-au trezit cu note de 4 sau chiar de 2! În urma contestațiilor nota a crescut cu 4 sau 5 puncte. Care este explicația diferențelor de notare

Note aberante la Evaluarea Națională: de la 2,50 la 7,90 și de la 6 la 10 curat, după contestații! Care este explicația diferențelor uriașe de notare

În județul Brașov, unele lucrări la Limba Germană au primit cu 4 puncte în plus, la a doua corectare. De asemenea, sunt diferențe la matematică. Un elev care a primit inițial nota 6 a obținut 10 după contestație.

Date oficiale: 76,2% dintre elevii care au dat Evaluarea Națională 2020 au obținut medii peste 5, procentaj în creștere după rezolvarea contestaţiilor, arată centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei.

Diferențe colosale de notare: de la 2.50, la 7.90

Rezultatele finale de la Evaluare Națională 2020 au fost afișate! Câți elevi au luat 10 pe linie! Totalul, aproape dublu față de cel de anul trecut!

Președintele Societății Române de Științe Matematice, Radu Gologan, spune că aceste diferențe ar putea fi cauzate de lipsa de experiență a profesorilor care au făcut prima corectură.

"Sunt diferențe prea mari și nu mi le explic. Poate că greșelile sunt în altă parte, nu în calitatea răspunsurilor copiilor. Poate la trecerea notelor. La matematică se acceptă 0,5 maxim de diferență în situații de interpretare.

Când se recorectează, diferențele sunt mai mici de 0.25. Nu există nicio explicație.

La matematică astfel de diferențe sunt incredibile....

Poate profesorul nu are experiență și nu îi acordă copilului dreptul de a interpreta sau să dea o altă demonstrație.

Categoric ar trebui văzut...dacă sunt din vina profesorilor este o problemă mare", a spus Radu Gologan, potrivit digi24.

Fiecare elev are câte un cod unic primit de la școală, pe care trebuie să îl folosească, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la Evaluarea Națională 2020. Notele după contestații pot fi văzute AICI​!

Ultimele știri