Live acum
Prime Time 20:30Adela

Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Cum ar putea să se desfășoare examenele

Elevii aflați în ani terminali ar putea să susțină examenele de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat în clase, însă despărțiți prin plexiglas, a anunțat premierul Luvodic Orban.

Premierul Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Cum ar putea să se desfășoare examenele

În cadrul unei conferințe de presă, premierul a anunțat că elevii care dau Bacalaureatul și Evaluarea Națională vor fi în siguranță și nu se vor infecta cu coronavirus, iar în acest sens vor fi luate toate măsurile necesare.

"Noi avem o legislația, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de evaluare. (...) Practic, copiii s-au pregătit pentru examene și prin lege ele le influențează viitorul. Noi vom lua măsurile necesare, dezinfectarea școlilor, un număr mic de copii în clasă. Suntem pregătiți să luăm și alte forme precum separare cu plexiglas. Nu cred că există riscuri și nu cred că părinții trebuie să se teamă. Le vom organiza astfel încât elevii să nu se infecteze", a declarat Orban.

Sesiune specială pentru elevii care nu pot da BACUL sau Evaluarea Națională în luna iunie. Noutăți de la Ministerul Educației

Ludovic Orban a criticat decizia judecătorilor de de la CCR

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Craiova, că amenzile vor fi date în continuare, pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgenţă, însă nu la valoarea din Ordonanţa de Urgenţă care a fost respinsă de Curtea Constituţională.

”Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a spus premierul Ludovic Orban, întrebat despre modul în care polițiștii îi vor sancționa pe cei care nu respectă prevederile Ordonanțelor militare, în timpul stării de urgenţă.

Monica Anisie, detalii despre examenul de bacalaureat: "Am eliminat din materie, începem cu probele scrise"

Premierul a explicat că, dacă a fost declarat neconstituţional un articol al Ordonanţei, acest lucru poate să fie interpretat ca o revenire la vechile amenzi. „Deocamdată trebuie să vedem despre ce e vorba, pentru că avem doar o comunicare a CCR. Trebuie să vedem motivarea Curţii”, a comentat Orban.

Recomandari