Live acumFilm: A fost odata un print
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Monica Anisie, detalii despre examenul de bacalaureat: "Am eliminat din materie, începem cu probele scrise"

Bacalaureat 2020. Elevii nu se mai întorc în școli până în toamnă. Grădinițele, universitățile și școlile rămân închise, urmând ca anul școlar să fie încheiat pe 12 iunie. Însă pentru elevii în an terminal Sesiunea, Bacalaureatul și Examnele Naționale nu se amână! Cum se va desfășura Bacalaureatul 2020

Monica Anisie, detalii despre examenul de bacalaureat: "Am eliminat din materie, începem cu probele scrise"

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a prezentat noi informaţii despre examenul de Bacalaureat din anul 2020. Acesta va fi susţinut în condiţii speciale, din cauza pandemiei.

Pentru vara anului 2020, programa va conţine mai puţină materie decât până acum, fiind eliminat conţinutul care s-ar fi regăsit pe parcursul celui de-al doilea semestru.

Calendar Evaluarea Națională 2020. Când au loc examenele și cum se vor organiza acestea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că examenul de Bacalaureat va începe cu probele scrise.

  • 22 iunie 2020 - Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
  • 23 iunie 2020 - Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
  • 24 iunie 2020 - Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Bacalaureat 2020. Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Bacalaureat 2020. Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

Calendar Bacalaureat 2020. Când sunt examenele de BAC și cum se vor organiza acestea

“Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi”, a precizat ministrul Anisie, duminică seară.

Metode de protecție în timpul examenului de Bacalaureat

Monica Anisie a declarat că, cel mai probabil, elevii vor purta măşti în timpul examenelor, însă acest lucru urmează să fie decis în final de către Ministerul Sănătăţii.

Școlile, grădinițele și universitățile rămân închise! Klaus Iohannis, anunț de ultim moment pentru elevi și studenți

“Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale.

Oficial! Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a, singurii care se întorc la școală pentru două săptămâni

Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi.

În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”, a mai spus Monica Anisie pentru Digi24.

Recomandari