Antena Căutare

Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a se întorc la şcoală. Cum vor arăta orarele în cele două săptămâni

În mai puţin de o lună, peste 300 de mii de , ca să se pregătească pentru examene. Ministrul Educaţiei anunţă măsuri fără precedent. Copiii vor fi întâmpinaţi la poartă de un medic, nu vor sta în clase mai mult de trei ore în fiecare zi şi nu e exclus să treacă prin tuneluri cu dezinfectant.

Chiar şi aşa, mulţi părinţi se tem să-i trimită înapoi la şcoală, în plină pandemie. Practic, Ministerul Educatiei va stabili cadrul general. Apoi, scolile pot lua masuri suplimentare de siguranta. Multe unitati din tara au anuntat deja pentru decontaminare, asemanatoare celor utilizate in spitale.

Cum va arăta orarul elevilor din anii terminali

Odată ajunşi în clase, elevii de clasa a opta vor face zilnic cel mult două ore: una de matematică, alta de limba română, discipline obligatorii la evaluarea din vară. La clasa a douăsprezecea, pregătirea din şcoală va dura maximum trei ore pe zi.

Citește și: Cum vor arăta cerințele la Bacalaureatul de anul acesta. Modele de subiecte la Română, Matematică sau Istorie

Temeri provoacă şi probele orale de la Bacalaureat, care nu au miză pentru că nu infuenţează media finală, dar care îi pun pe profesori faţă în faţă cu zeci de elevi. Ministrul Educaţiei nu exclude să le elimine în timpul pandemiei.

Probele scrise la Bacalaureat încep pe 22 iunie. Dar elevii de clasa a opta vor fi primii care vor da startul examenelor. Evaluarea Naţională începe pe 15 iunie.

Buzău, noul focar de Covid-19 din România. Un bărbat nu a putut lua cadavrul surorii sale de la morgă... Veste excelentă pentru români! Hotelurile vor fi deschise după 15 mai, dar rămân restricţii la restaurante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x