Elevii din Constanța au dat Guvernul în judecată! Tinerii se plâng că nu le-au fost decontate abonamentele

 

Guvernul României, dar și Ministerul Dezvoltării Regionale (MDR) au fost date în judecată de către Asociația Elevilor din Constanța (AEC), pentru acordarea drepturilor de decontare a transportului către școală. 

Elevii se plângă că abonamentele lor nu au fost decontate, motiv pentru care au acționat în instanță instituțiile statului. 

Citește și: Un alt caz de agresiune, la școală! Elev, băgat în spital de tatăl unui coleg. BĂTAIA cruntă a avut loc în TIMPUL ORELOR (VIDEO)

Conform unui comunicat de presă transmis de AEC, acţiunea în instanţă formulată miercuri de organizaţia reprezentativă a elevilor în contradictoriu cu Guvernul României, MEN şi MDR are în vedere anularea HG 863/2016 privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul judeţean.

"Încă din 2016, elevii din România s-au aflat în imposibilitatea decontării cheltuielilor de transport, fiindu-le încălcat dreptul prevăzut la art. 84, alin. (3) şi (3^1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, din cauza apariţiei tarifelor maximale impuse operatorilor de transport judeţean pentru abonamentele elevilor sub forma unor obligaţii de serviciu public, dar fără acordarea unor compensaţii. Din cauza acestei stări de lucruri, aceştia nu respectau tarifele, iar elevii nu puteau deconta facturile primite la licee, fiind invocate diferenţele de tarif dintre lege şi realitate" - se arată în comunicatul AEC, potrivit HotNews. 

Citește și: Ei sunt elevii români care au scris istorie la NASA! Cum arată viitorul, în viziunea acestor tineri geniali

De asemenea, organizația elevilor a mai invocat faptul că pe 8 iunie a intrat în vigoare OUG 51/2019 ce are ca obiect eliminarea transportului judeţean din sfera serviciilor publice şi din reglementările Legii 92/2007.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI