Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

E jale în mai multe școli din țară! Elevii s-au întors la cursuri cu păduchi și alte afecțiuni

Un control epidemiologic efectuat în mai multe școli din Iași a scos la iveală sute de elevi cu păduchi, dar și alte afecțiuni. 

Un control epidemiologic efectuat în mai multe școli din Iași a scos la iveală sute de elevi cu păduchi, dar și alte afecțiuni.

Conform ziaruldeiasi.ro, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au depistat, la început de an școlar, nu mai puțin de 603 copii și adolescenți care se confruntau cu probleme de sănătate.

Alertă în toată România: E invazie în şcoli! Mii de elevi au fost afectați, iar focarele se extind

Dintre aceştia, 196 de elevi au fost găsiţi cu păduchi (pediculoză), dintre care opt preşcolari, 152 de elevi de la şcolile generale şi 4 de la licee. Precizăm că, în septembrie anul trecut, în cadrul aceluiaşi control au fost găsiţi şi diagnosticaţi cu pediculoză 299 de elevi.

De asemenea, numărul virozelor respiratorii și al infecțiilor căilor respiratorii superioare depistate este de 195 de cazuri, faţă de 202 cazuri în 2018. În acelaşi timp, medicii şcolari au găsit 169 de copii diagnosticaţi cu angină, boală inflamatoare a faringelui, patru elevi care prezentau micoze la nivelul pielii, un singur copil dintr-un centru de plasament care avea scabie, şi doar un caz de varicelă.

Citește și: Alertă în școlile din România! Zeci de elevi, găsiți cu păduchi și scabie! Ce recomandări au medicii

”În total au fost examinaţi 63.914 elevi din­tre cei 66.750 înscrişi în 256 de unităţi şcolare din judeţ. Concluzia generală, faţă de anul trecut, este că numărul de cazuri de elevi cu probleme de sănătate a scăzut cu 283 de cazuri”, a declarat Ma­rius Voicescu, purtătorul de cu­vânt al DSP Iaşi, potrivit sursei citate.

Recomandari