Antena Căutare

Panică la o școală din România! Risc de epidemie, după ce o profesoară a primit un diagnostic cumplit

Elevii unei școli generale din municipiul Petroșani au fost examinați medical, după ce o profesoară care predă la această unitate de învățământ a fost diagnosticată cu TBC.

Elevii unei școli generale din municipiul Petroșani au fost examinați medical, după ce o profesoară care predă la această unitate de învățământ a fost diagnosticată cu TBC.

O profesoară de la Şcoala Gimnazială I. G. Duca, din municipiul Petroşani, a fost internată în secţia de pneumoftiziologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, după ce a fost diagnosticată cu TBC.

Potrivit reprezentanților școlii, în urma internării acestei profesoare, în ultimele zile, cei peste 150 de copii înscriși aici şi cadrele didactice au fost examinate medical.

„Au fost luate toate măsurile impuse de direcţia de sănătate publică Petroşani în sensul că s-a făcut dezinsecţie în toate sălile de clasă în perioada vacanţei de iarnă a elevilor. Toţi elevii care au fost în contact cu doamna profesor au fost supuşi unui test anti TBC, iar pentru cadrele didactice se impune să se facă radiologie”, a declarat Ştefan Demeter, directorul Şcolii Gimnaziale din Petroşani.

Rezultatele testelor făcute elevilor vor fi cunoscute săptămâna viitoare, potrivit adevarul.ro.

Tuberculoza (TB) este o boală infecto-contagioasă larg răspândită în intreagă lume, cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Aceasta reprezintă o cauza majoră de deces la nivel mondial şi constituie o importantă problema de sănătate publică.

ANAF 2019. Declarația Unică 2019 Noul Model Oficial și Data Depunerii... 24 ianuarie, zi liberă. Când și cum s-ar putea recupera ziua de 25 ianuarie, dacă va fi, oficial, zi liberă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x