Antena Căutare

Decizie de ultimă oră în România. Cine sunt elevii care vor primi gratuit tablete cu acces la internet

Școala s-a mutat în mediul online de la începutul pandemiei de coronavirus, iar acum Guvernul a anunțat primele măsuri ce vor fi luate pentru copiii fără posibilități financiare, care nu au acces la tehnologie. 

Decizie de ultimă oră în România. Cine sunt elevii care vor primi gratuit tablete cu acces la internet
Decizie de ultimă oră în România. Cine sunt elevii care vor primi gratuit tablete cu acces la internet

Astfel, potrivit declarațiilor făcute de Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, 250.000 de elevi din România vor primi tablete gratuit, pentru a putea să învețe online.

Conform acestuia, Guvernul va aloca din fondul de rezervă 150 de milioane de lei pentru achiziționarea de tablete, întrucât dezvoltarea sistemului de învățământ online este o prioritate în această perioadă.

Unităţile de învăţământ, închise până în toamnă. Cum se adaptează părinţii

În funcție de evaluările care vor fi făcute pe parcus, numărul elevilor ar putea să crească, "astfel încât toți cei care în acest moment nu pot participa la sistemul de învățământ online să poată avea această facilitate în cursul acestui an", a mai spus Dancă.

Ministrul Educației: 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie

Decizia vine după ce ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că în jur de 250.000 de elevi din totalul de peste trei milioane „nu au acces la tehnologie”

Preot din judeţul Covasna, despre şcoala online: Copiii nu au pâine pe masă, nu au curent şi nu au haine, la ce să folosească tabletele?

”Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice”, arata un comunicat al ministerului Educației.

Bacău: O firmă a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu pentru activităţi de exploatare în albia râului Siret,... Se poate susține sau nu BAC-ul online? Consiliul Național al Elevilor aduce lămuriri: "Demonstrează abordarea super...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x