Antena Căutare

Preot din judeţul Covasna, despre şcoala online: Copiii nu au pâine pe masă, nu au curent şi nu au haine, la ce să folosească tabletele?

Vasile Antonie Tămaş, preot într-un sat din judeţul Covasna, trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia copiilor din mediul rural şi şcoala online. El precizează că, în satul pe care îl păstoreşte, 99% dintre elevi nu au acces la internet şi că pentru majoritate hrana zilnică e reprezentantă de cornul şi laptele primite la şcoală.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Tămaş a scris: „În cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com. Valcele, jud. Covasna), jumătate dintre copiii care merg la şcoală nu au curent, 99 % nu au internet şi 80 % îşi asigură hrana minimă din cornul şi laptele de la şcoală. Adeseori, învăţătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem şi suc de mila pruncilor slab îmbrăcaţi şi nemâncaţi. În aceeaşi situaţie se află, poate, sute de mii de elevi din toate colţurile ţării”.

El a continuat: „Soluţia găsită de ocupanţii scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învăţământul online şi tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteţi repausaţi mintal? Copiii ăştia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să îşi încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 - 10 mp dorm câte 6, 7, 8 persoane. La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo, de ce nu le trimiteţi în continuare mâncare? Ştiţi situaţia lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiţi de cornul de la şcoală!”.

„Dacă sunteţi pro educaţie, puneţi egalitate între Bucureşti şi ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieşit mai multe caractere!”.

Sursa : news.ro

Bani de la stat pentru plata chiriilor. Cine sunt persoanele care ar putea primi ajutor financiar pentru a depăși criza ... Reguli noi de acces în mijloacele de transport din Capitală! Primăria anunţă că pentru a evita aglomeraţia, toate mijloa...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x