Încă o țară din Europa impune carantină României. Toți cetățenii români, plasați la domiciliu pentru zece zile

Elveția impune carantină pentru cetățenii care vin din România. Astfel, autoritățile au decis că toate persoanele care în ultimele 14 zile s-au aflat pe teritoriul României, imediat după sosirea pe teritoriul elvețian să intre, pentru 10 zile, în carantină la domiciliu. Măsura intră în vigoare de sâmbătă, 8 august 2020.

Elveția impune carantină României

Hepta

Având în vedere evoluția epidemiologică din România, începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, toate persoanele care în ultimele 14 zile s-au aflat pe teritoriul României trebuie ca, imediat după sosirea pe teritoriul elvețian să intre, pentru 10 zile, în carantină la domiciliu, anunță Ambasada României în Elveția.

Conform deciziei Oficiului Federal de Sănătate, această măsură se aplică tuturor persoanelor care, în ultimele 14 zile s-au aflat pe teritoriul unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic. Măsurile se aplică și pe teritoriul Principatului Liechtenstein.

Citește și: Restricții pentru români, la intrarea într-una dintre cele mai frecventate destinații de vacanță. Autoritățile au anunțat amenzi usturătoare

Elveția impune carantină României, indiferent dacă prezintă rezultativ negativ al unui test Covid

Un rezultat negativ de identificare moleculară a COVID-19 nu determină scurtarea perioadei de carantină sau scutirea de aceasta. Nerespectarea dispozițiilor privind carantina este sancționată cu amendă contravențională de până la 10.000 CHF.

În continuare, autoritățile elvețiene pot decide oricând instituirea unui examen medical la frontieră, inclusiv măsurarea temperaturi sau completarea unui chestionar privind starea de sănătate pentru orice persoană care dorește să intre în Elveția.

Ce prevede procedura de carantină a românilor care merg în Elveția

Imediat după intrarea pe teritoriul elvețian, persoana/persoanele respective să se deplaseze direct la domiciliul propriu sau o altă locație potrivită. Pe perioada de deplasare spre respectiva destinație se va evita contactul cu alte persoane.

În decurs de două zile de la sosirea pe teritoriul elvețian, persoana/persoanele care vor intra în carantină trebuie să contacteze autoritățile sanitare cantonale și să urmeze indicațiile acestora.

Pe perioada carantinei, persoana/persoanele are/au voie să părăsească respectiva reședință numai pentru efectuarea unui control medical absolut necesar. În acest caz, purtarea măștii medicale și păstrarea distanței sociale (cel puțin 1,5 m) sunt obligatorii.
Pe durata carantinei trebuie evitat orice contact cu alte persoane cu excepția acelora care se supun aceleași proceduri de carantină.

Pe perioada carantinei trebuie respectate, cu strictețe, măsurile igienico-sanitare recomandate de Oficiul Federal de Sănătate.

Citește și:

Citește și
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
gabriela cristea imbracata in mov
Ce face Gabriela Cristea de când toată familia ei este infectată cu Covid-19. Prezentatoarea TV a dezvăluit prin ce trece cu fetele
Ce face Gabriela Cristea de când toată familia ei este infectată cu Covid-19. Prezentatoarea TV a dezvăluit prin ce trece cu fetele
agent imobiliar si un cuplu intr-o casa
David Ferrugio, un agent imobiliar, s-a pozat gol în camerele vilei pe care vrea să o vândă și pozele au făcut înconjurul netului
David Ferrugio, un agent imobiliar, s-a pozat gol în camerele vilei pe care vrea să o vândă și pozele au făcut înconjurul netului
Mai multe articole

Un nou simptom al COVID-19, observat în rândul pacienților români! Medicii, dezvăluiri noi: „Se întâlnește și în formele ușoare”

Categorii de persoane exceptate de la carantina de 10 zile

Următoarele categorii de persoane sunt exceptate de la măsura de carantină, dar numai în cazul în care respectivele persoane nu prezintă o simptomatologie specifică COVID-19:
Cei care asigură în mod profesional și organizat (pe cale rutieră, feroviară, aeriană sau navigabilă) transportul de bunuri și persoane și care, din acest considerent, s-au aflat, în ultimele 14 zile, pe teritoriul unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Persoanele care vin din România și care tranzitează direct teritoriul elvețian spre destinații din alte state

În acest caz, autoritățile elvețiene pot solicita prezentarea unor documente justificative care să dovedească necesitatea tranzitării teritoriului elvețian (ex.: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării pe teritoriul elvețian, precum adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.).
Persoanele care s-au aflat în tranzit direct (pentru mai puțin de 24 de ore) pe teritoriul României sau pe cel al unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic.
Angajații care sunt direct implicați în asigurarea bunei funcționalități a sistemului medical și/sau de ordine și securitate publică elvețian.
Cei care călătoresc în Elveția în scop profesional sau medical, zilnic sau pentru o perioadă de cel mult cinci zile, iar respectiva deplasare este absolut necesară și nu suferă amânare.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri