Un nou simptom al COVID-19, observat în rândul pacienților români! Medicii, dezvăluiri noi: „Se întâlnește și în formele ușoare”

Situația din spitalele românești se agravează pe zi ce trece. Unul dintre medicii din prima linie a luptei cu pandemie, pneumolog, trage un puternic semnal de alarmă: COVID-19 a devenit mult mai agresiv, starea celor infectați degradându-se alarmant.

Un nou simptom al COVID-19, observat în rândul paciențilo români! Medicii, dezvăluiri noi: „Se întâlnește și în formele ușoare”

Profimedia

Nicoleta Bîrcă, șeful secției de Pneumologie a Spitalului Județean din Buzău, a descris noile manifestări ale infecției cu noul coronavirus. Potrivit medicului pneumolog, numărul pacienților care prezintă afectare pulmonară a crescut, iar virusul este mai agresiv.

Virusul este mai agresiv. Asta am observat noi, medicii care tratăm pacienții COVID. În ultima perioadă cazurile au devenit din ce în ce mai severe.

Dacă inițial am avut primul val de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare, din ce în ce cazurile au devenit mai severe, din ce în ce mai des cu afecțiuni pulmonare, deci problema este foarte serioasă.

Am avut pacienți care s-au prezentat la debut cu accident vascular cerebral și ulterior am descoperit că de fapt aveau infecție SARS CoV-2. Am stabilit diagnosticul pe bază de tomograf computer, deci aveau și leziuni pulmonare și test COVID pozitiv. Este clar că debutul a fost un AVC, dar acesta a fost cauzat de coronavirus.

De asemenea, sunt leziuni hepatice pe care le-am întâlnit inclusiv la pacienți cu forme ușoare.

Nu putem să ne culcăm pe o ureche - să spun așa – că vom face o formă ușoară, pentru că nu avem de unde să știm. Practic, virusul atacă toate organele și sunt din ce în ce mai puțini cu forme ușoare. Nu avem de unde să știm ce formă vom face. Din păcate nu are legătură cu comorbiditățile pacienților. Am avut pacienți tineri, fără niciun fel de altă problemă de sănătate și care la un moment dat, undeva între zilele 5 și 10 au avut o evoluție proastă, au necesitat oxigen sau chiar transfer în terapie intensivă. (...)

Problemele pulmonare apar și la asimptomatici, iar după câteva zile, atunci când apar simptomele, e posibil să fie prea târziu.

Și în analizele sanguine ale pacienților asimptomatici regăseam modificări. Chiar și la nivel hepatic, renal, fără ca pacientul să prezinte simptome”, a explicat Nicoleta Bîrcă, la Digi 24.

Coronavirus România. Record de decese, într-o singură zi

Citește și
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
claudia-radu-colaj-chefi-lc-cutite
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Mai multe articole

Numărul cazurilor de coronavirus raportate în România a ajuns la 55.241, după ce, marți, au fost anunțate 1.232 de noi îmbolnăviri. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Ultimele știri