Antena Căutare

Enoriași păcăliți la Sfânta Parascheva. O călugăriță a încercat să adune ilegal donații

Praznicul Sfintei Parascheva s-a încheiat, dar valuri de pelerini ocupă în continuare centrul Iaşiului.O călugăriţă de la un Schit din Suceava a încercat să adune ilegal donaţii şi a devenit furioasă când a văzut că e filmată.

Praznicul Sfintei Parascheva s-a încheiat, dar valuri de pelerini ocupă în continuare centrul Iaşiului.O călugăriţă de la un Schit din Suceava a încercat să adune ilegal donaţii şi a devenit furioasă când a văzut că e filmată.

Sunt peste 25 de mii de oameni permanent în drumul spre racla sfântă, un record. De pe urma pelerinilor profită şi comercianţii. Poliţia a fost chemată să intervină atunci când o călugăriţă a fost surprinsă că adună ilegal donaţii.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt la Mitropolia Moldovei: „Nimeni nu aprimit nici binecuvântarea Mitropoliei, nici avizul Primăriei să facă colecte. De-a lungul rândului sunt comercianți care nu au avizul Mitropoliei și unii dintre ei chiar vând obiecte de cult.”

Sfânta Parascheva, Iași. Lumanări și icoane au avut dreptul să vandă doar parohiile și mănăstirile autorizate de Mitropolia Moldovei și doar în corturile amenajate în apropierea Catedralei. Donațiile s-au făcut la raclă. Cei mai mulți pelerini au lăsat între cinci și 10 lei drept mulțumire pentru rugăciunile pe care preoții le vor face pentru familiile lor.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, donaţiile vor ajunge la familiile sărace, la cantinele sociale şi la copiii orfani. Deşi au fost peste 200 de mii de pelerini, un număr record, vânzările comercianţilor au fost cu 30% mai mici decât anul trecut.

Zi şi noapte, drumul pelerinilor până la racla sfântă a fost vegheat de membrii echipei de dialog a Jandarmeriei.

Citește și: Moaștele Sfintei Parascheva, pupate de 200.000 de oameni: "Ne-am rugat pentru minuni. Am simțit protecția Cuvioasei"

Consiliul Concurenței anunță: A fost lansat monitorul preţurilor, aplicație care îți compară în timp real 30 de mii de ... Tamara Buciuceanu Botez a primit cea mai frumoasă declarație de dragoste de la soțul său: „Dragă, eu mă mulțumesc și cu....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x