Antena Căutare

„Epidemia de coronavirus va dura doi ani”. Avertismentul lui Alexandru Rafila: „Intensitatea transmiterii va scădea anul viitor”

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a făcut o dezvăluire importantă pentru toți românii. Câți ani va dura, de fapt, pandemia de coronavirus?

„Epidemia de coronavirus va dura doi ani”. Avertismentul lui Alexandru Rafila: „Intensitatea transmiterii va scădea anul viitor” Galerie
Alexandru Rafila estimează că pandemia de coronavirus va dura doi ani

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, se aşteaptă ca pandemia generată de virusul SARS-Cov-2 să dureze doi ani, cu o scădere a ratei de transmitere în anul viitor. Rafila spune că rămân importante măsurile de distanţare socială şi de respectare a igienei.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate.

Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o intervenţie telefonică la pentru un post de televiziune.

„Epidemia de coronavirus va dura doi ani”. Avertismentul lui Alexandru Rafila: „Intensitatea transmiterii va scădea anul viitor”

Alexandru Rafila estimează că pandemia de coronavirus va dura doi ani

Alexandru Rafila estimează că pandemia de coronavirus va dura doi ani

Acesta a precizat că speră ca în următoarele două săptămâni capacitatea de testare în România să ajungă la 8000-10.000 de teste zilnic, arată cei de la news.ro.

citește și: Corina a murit singură în casă, ucisă de Covid-19! Avea doar 41 de ani și era infirmieră în Italia

Profesorul Alexandru Rafila nu exclude posibilitatea de a fi recomandată purtarea măştii de protecţie şi la vară, dar crede că mai important ar fi să nu ne mai înghesuim, să păstrăm distanţarea socială şi să încercăm să generalizăm „exerciţiul” pe care îl desfăşurăm în această perioadă.

De asemenea, el consideră că nu există nicio îndoială că în sezonul rece ne vom confrunta din nou cu SARS-CoV-2, pentru că iarna virozele respiratorii cresc oricum în intensitate.

NOUL CORONAVIRUS VA REVENI ÎN SEZONUL RECE

În opinia sa, nu există nicio îndoială că în sezonul rece ne vom confrunta din nou cu SARS-CoV-2, pentru că iarna virozele respiratorii cresc oricum în intensitate. El atrage atenţia că tocmai de aceea măsurile din actuala pandemie ar trebui păstrate într-o oarecare măsură, cu atât mai mult cu cât probabil, până atunci, numai 30-40 la sută din populaţie va fi imunizată la Covid-19.

citește și: I s-a făcut rău din senin! Român întors din Marea Britanie, mort în condiții suspecte! Nu avea simptome de Covid-19

Totuşi, profesorul Rafila speră ca până la toamnă să existe un medicament antiviral eficient pentru Covid.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Raed Arafat se arată îngrijorat de creșterea numărului de cazuri cu Covid-19 :"Măsurile luate nu mai sunt respectat... Record de cazuri noi de Covid-19 în România: 523, în ultimele 24 de ore! Bilanțul total a ajuns la 5.990...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x