Antena Căutare

Epidemia se extinde! Au apărut șase cazuri noi, confirmate de medici! Direcția de Sănătate Publică face apel către populație

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile este în creștere. În ultima săptămână, au fost confirmate șase noi cazuri, toate în județul Dolj.

Epidemia se extinde! Au apărut șase cazuri noi, confirmate de medici! Direcția de Sănătate Publică face apel către populație
west nile

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile este în creștere. În ultima săptămână, au fost confirmate șase noi cazuri, toate în județul Dolj.

Potrivit datelor DSP Dolj, numărul persoanelor din judeţ care în urma înţepăturilor de ţânţari au fost infectate în această vară cu acest virus a ajuns la 11.

"În cadrul activităţii de supraveghere şi control al infecţiei cu virusul West Nile care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 mai - 31 octombrie, în săptămâna 32/2018, în judeţul Dolj au fost confirmate 6 cazuri cu infecţie cu virusul West Nile, la o femeie şi 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 59 şi 81 de ani din Craiova - 2, Almăj - 1, Bucovăţ - 1, Dăbuleni - 1 şi Valea Stanciului - 1, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă", precizează DSP Dolj.

Celelalte cinci cazuri de infecţie cu virusul West Nile confirmate în Dolj din 20 iulie sunt la o femeie de 80 de ani din Calopăr, la o femeie de 61 de ani din Daneţi şi la alta de 62 de ani din Craiova, la un bărbat de 58 de ani din Craiova şi la unul de 42 de ani din Drăgoteşti.

Potrivit sursei citate, infecţia cu virusul West Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
  • să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă;
  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor; să îndepărteze recipientele de apă stătută.
Descoperire ȘOCANTĂ făcută de un bărbat care își repara acoperișul casei. Poliția a confiscat TOT și a demarat o anchetă... RAVAGII într-un județ din țară! Micii producători și-au pus mâinile în cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x