Antena Căutare

Măsuri speciale împotriva râspândirii virusului gripal. Decizie de ultimă oră despre mijloacele de transport în comun

De teamă ca virusul gripal să nu se extindă, autorităţile din Iaşi iau măsuri speciale. Toate tramvaiele şi autobuzele din oraş sunt dezinfectate după fiecare cursă efectuată.

Măsuri speciale împotriva râspândirii virusului gripal. Decizie de ultimă oră despre mijloacele de transport în comun Galerie
epidemie gripa, virus gripal

De teamă ca virusul gripal să nu se extindă, autorităţile din Iaşi iau măsuri speciale. Toate tramvaiele şi autobuzele din oraş sunt dezinfectate după fiecare cursă efectuată.

Este decizia luată de municipalitatea ieşeană pentru a menţine numărul relativ mic de îmbolnăviri. La Iaşi, trei oameni au murit din cauza gripei, iar alte 25 de cazuri au fost confirmate.

„Șterg barele, colegul meu le-a șters de praf, iar acum le dau de dezinfectant”, explică femeia care se ocupă de dezinfecția mijloacelor de transport în comun.

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri convocate de Primărie cu reprezentanţii şcolilor şi universităţilor, cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a pune la punct un plan de măsuri pentru prevenirea răspândirii gripei în oraş.

Noi am luat această decizie şi am contactat firma care prestează aceste servicii, să suplimenteze atât personalul, cât şi achiziţia de materiale pentru următoarele 10 zile”, a declarat Mihai Adrian -purtător de cuvânt Compania de Transport Public Iaşi.

Oamenii cred că această procedură de a împiedica răspândirea virusului gripal ar trebui să devină un obicei.

De altfel, se continuă triajul epidemiologic în şcoli. Mai multe flyere au fost tipărite şi împărţite copiilor, dar şi părintilor pentru a şti pericolele la care se expun dacă nu respectă regulile de igienă. De la începutul sezonului gripal la Iaşi s-au confirmat aproximativ 25 de cazuri de gripă şi trei decese.

Joburi în străinătate: Românii au aplicat de peste 300.000 de ori pentru un loc de muncă în străinătate, în 2018. Turism... Epidemie de gripă. Cât s-ar putea prelungi vacanța elevilor și câte zile libere vor avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x