Antena Căutare

Oficial. Lista școlilor care se închid din cauza epidemiei de gripă, joi și vineri

Inspectoratul Școlar București (ISMB) anunță ce școli de închid din cauza epidemiei de gripă.  Lista școlilor și a grădinițelor care se închid joi și vineri, 31 ianuarie și 1 februarie. Cursurile vor fi suspendate în 14 școli și grădinițe din București.

Inspectoratul Școlar București (ISMB) anunță ce școli de închid din cauza epidemiei de gripă. Lista școlilor și a grădinițelor care se închid joi și vineri, 31 ianuarie și 1 februarie. Cursurile vor fi suspendate în 14 școli și grădinițe din București.

”Propunem suspendarea activității pentru aceste unități de învățământ. Vorbim de 14 unități de învățământ, întreaga unitate de învățământ. Vorbim de următoarele două zile de cursuri. În celelalte unități de învățământ sunt recomandări ale DSP. Nu putem discuta de închidere parțială” a spus Marina Manea, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Propunerea a venit atât din partea DSP, cât și din partea ISMB.

Lista școlilor și a grădinițelor închise, joi și vineri, 31 ianuarie și 1 februarie:

- Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei
- Grădinița nr. 50
- Grădinița nr. 47
- Școala gimnazială nr. 172
- Școala gimnazială nr. 172
- Școala gimnazială nr. 166
- Școala gimnazială nr. 195
- Școala gimnazială nr. 88
- Școala gimnazială nr. 70
- Grădinița Scufita Roșie
- Grădinița nr. 207
- Grădinița nr. 4
- Grădinița nr. 60
- Grădinița nr. 229
- Grădinița Albinuțele

Unitățile de învătâmânt menționate se închid complet joi și vineri.

Ministerul Sănătății: Declarăm epidemie de gripă

Ministeul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări. Bilanțul oamenilor morți de gripă este de 56. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie.

Inspectoratele Școlare Județene vor lua decizia închiderii școlilor

Potrivit ministrului Sănătății, şcolile nu se închid, dar „inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%”.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, și-a spus punctul de vedere referitor la epidemia de gripă.

„Aș vrea să tratăm subiectul cu toată seriozitatea, dar fără panică. Să nu intrăm în panică, pentru că atunci nu mai știm ce avem de făcut. Nu luăm o decizie generală de suspendare a cursurilor. Acolo unde este cazul, unde Direcția Sanitară recomandă, facem și suspendarea cursurilor. Teoretic, dacă absenteismul este mai mare de 20 la sută din unitatea școlară, cursurile se suspendă. Acolo unde nu există cabinete medicale, Direcția Sanitară a trimis un asistent sau un doctor”, a declarat Ecaterina Andronescu la un post tv de știri.

Momentul șocant în care o femeie traversează, cu fiica ei de mână, printr-un loc nepermis, o stradă cu patru benzi! Impa... Gripa în România. Care sunt simptomele de gripă și când a fost declarată epidemia de gripă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x