Antena Căutare

Epidemie de gripă. Unde faci testul de gripă și ce trebuie să știi

Epidemie de gripă în România. Unde faci testul de gripă și ce trebuie să știi

Epidemie de gripă. Unde faci testul de gripă și ce trebuie să știi
epidemie de gripa test de gripa

Epidemie de gripă în România. Unde faci testul de gripă și ce trebuie să știi.

Epidemie de gripă în România, ianuarie 2019. Numărul celor decedați din cauza virusului gripal ajunge la 54. Cel mai eficient rămâne vaccinul antigripal. Dacă aveți deja simptome de răceală, un test de gripă ar putea elucida simptomele, punându-se un diagnostic corect, pentru a primi cel mai eficient tratament.

Epidemie de gripă. Unde poți face testul de gripa

Ca să faceți testul de gripă, nu trebuie să vă mai prezentați la spital, ci îl puteți achiziționa din farmacii. Prețul unui test de gripă este 49 de lei și poate fi găsit la orice farmacie.

Cum se face testul de gripă

Testul de gripă conține un tampon pe care trebuie să îl introduceți în cavitatea nazală timp de un minut, apoi într-un tub care este impregnat cu o soluție specială. Testul mai conține o casetă similară unui test de sarcină, în care se picură amestecul obținut. După 10 minute se poate citi rezultatul testului.

Testul de gripă trebuie făcut la temperatura camerei (15-30 de grade Celsius), iar secrețiile nazale trebuie recoltate cât mai repede din momentul în care au apărut simptomele.

Test de gripă eroare

Există și cazuri în care testul de gripă poate ieși negativ în mod eronat, șu anume în situația în care nasul a fost clătit cu apă de mare sau dacă cantitatea de virus e prea mică. Medicii avrtizează că 30% din teste pot fi negative chiar în caz de gripă.

Epidemie de gripă. Mai multe școli închise joi și vineri. Lista completă județe... Accident grav in Teleorman! Două automobile s-au lovit frontal VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x