Antena Căutare

Gripa în România. Care sunt simptomele de gripă și când a fost declarată epidemia de gripă?

Gripa în România. Care sunt simptomele de gripă și când a fost declarată epidemia de gripă?

Gripa în România. Care sunt simptomele de gripă și când a fost declarată epidemia de gripă?
Gripă 2019 | drjosephineruizhealy.com

Începând de astăzi, 30 ianuarie, Ministrul Sănătății a declarat epidemie de gripă în România de vreme ce sezonul gripal durează deja de trei săptămâni consecutive, cauzând moartea a 56 de persoane. Cel mai eficient mod de trata gripa este prin vaccinarea antigripală.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că se va suplimenta numărul de doze de vaccinuri cu încă 30.000 începând de joi. Trebuie să ținem cont de metodele de prevenție și de sfaturile medicilor pentru a ne putea feri de gripă.

Gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă ce poate avea consecințe moderate până la severe. Gripa poate debuta brusc și violent, iar perioada de incubație variază între 1-4 zile. Încă dinaintea debutului simptomelor, adulții pot infecta alte persoane. Perioada de contagiozitate durează de la 5 la 7 zile de la debutul simptomelor. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate depăși o săptămână în special dacă este vorba de persoane cu un sistem imunitar slab sau copii cu vârste până în 5 ani.

Persoanele care au contractat deja gripa manifestă simptome precum febră sau stare febrilă (frisoane), tuse, durere de gât, nas înfundat sau rinoree, dureri musculare, dureri de cap, oboseală, vărsături și diaree. Printre complicațiile gripei se regăsesc pneumonie virală, sinuzită, otită medie, pneumonie bacteriană și exacerbare a bolilor cronice preexistente cum ar fi boli de inima și boli pulmonare.

Sursă foto: drjosephineruizhealy.com

Oficial. Lista școlilor care se închid din cauza epidemiei de gripă, joi și vineri... Alertă în România! Carne de la animale bolnave, vândută la rafturi! Ce anunță autortitățile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x