Antena Căutare

Alertă în farmacii! Încă un medicament pentru tuse, recomandat inclusiv copiilor, a fost retras de piaţă

Încă un medicament pentru tuse, recomandat inclusiv copiilor, a fost retras de piaţă. Este a doua alertă în farmacii, în doar o săptămână. 

Încă un medicament pentru tuse, recomandat inclusiv copiilor, a fost retras de piaţă. Este a doua alertă în farmacii, în doar o săptămână.

Se numește Epistat și la fel că în cazul Eurespal, retras în această săptămână de pe piață, poate duce la apariţia unor probleme de ritm cardiac.

Eurespal, interzis și pe piața din România. Ce spune Agenția Națională a Medicamentului

Mai exact, substanţa activă FENSPIRIDĂ poate avea astfel de efecte. Toate medicamentele care conţin această substanţă vor fi retrase de pe piaţă. Reţineţi că până în acest moment nu au fost găsite persoane care să fi avut de suferit direct din cauza medicamentelor, dar cercetătorii au constatat că se poate întâmpla asta şi imediat au oprit comercializarea lor.

Dacă utilizaţi un medicament pentru tratarea tusei, citiţi pe prospect să vedeţi dacă are în componenţă şi fenspiridă. Şi dacă este aşa, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Dacă aveţi acasă un astfel de medicament să nu-l aruncaţi la gunoi, îl puteţi returna la farmacie.

Vești bune despre vacanța de Paște și de 1 Mai! Ce trebuie să știe românii despre zilele libere!... A ajuns acasă beat și i-a luat la bătaie. Un tânăr din Neamț și-a lovit violent părinții, iubita și băiețelul de șase an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x