Antena Căutare

Eroul Zlei: Unul dintre pompierii care au salvat animale intoxicate cu fum, declarație emoționantă: "Este minunat să salvezi o viață"

Chemaţi să stingă un incendiu, câţiva pompieri din Vrancea au devenit salvatorii unor animale intoxicate cu fum. Militarii au scos din flăcări doi căţei şi o pisică şi pentru că nu erau în stare prea bună au început manevrele de resuscitate.

Ca să-i ajute să-şi revină le-au pus măşti cu oxigen. Proprietara, în vârstă de 69 de ani, se afla şi ea în casă şi a avut, la rândul ei, nevoie de îngrijiri medicale. A fost transportată la spital, însă nu înainte de a le mulţumi pompierilor care i-au salvat prietenii.

"De obicei, la fiecare intervenție la care mergem facem o recunoaștere. După realizarea recunoașterii am observat o ușă care mi-a stârnit o suspiciune. Ușa era încuiată, iar în interior am găsit primul cățeluș. În momentul în care am deschis-o am scos cățelușul și l-am dus în zona unde nu exista pericolul de intoxicare și am început resuscitarea lui.

Pe parcursul resuscitării, alt coleg care a venit în sprijinul meu cu aparatul de respirat a găsit și el un cățeluș. Și am început să le aplicăm manevrele. Ulterior a mai sosit și o pisicuță pentru care a fost nevoie de resuscitare."

Pompierii din Vrancea au demonstrat astfel că nu doar viețile omenești sunt importante și merită salvate atunci când se produc incendii sau alte tragedii. Salvatorii au fost filmați când scapă din flăcări trei câini și o pisică. Felina și doi dintre căței au avut nevoie de manevre de resuscitare, ce s-au dovedit de succes. Animalele și bătrâna sunt acum în afara oricărui pericol, iar gestul eroic al pompierilor a devenit imediat viral în mediul online.

Iată mai jos comunicatul oficial al celor de la ISU Vrancea, cu privire la această intervenție:

„Menirea pompierilor e să salveze orice viață

Pompierii vrânceni au fost îngeri salvatori pentru trei căței și o pisică, pe care i-au scos dintr-o locuință incendiată. Doi dintre cățeluși și pisica au avut nevoie de resuscitare deoarece erau intoxicați cu fum. Spre fericirea stăpânei necuvântătoarelor, acestea au răspuns pozitiv manevrelor de resuscitare, aflându-se acum în afara oricărui pericol. Femeia, o bunicuță de vreo 69 de ani, le-a mulțumit salvatorilor zicându-le că la necaz singurii care îi stau aproape sunt cei patru prieteni patrupezi. Doar ei îi știu supărările care azi au lăsat-o fără bunurile muncite o viață.

Alarma pompierilor vrânceni a sunat dimineață, în jurul orei 10:00, anunțând un incendiu la o gospodărie în cartierul Satu Nou, orașul Odobești. Imediat spre locul indicat au plecat patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție, sprijinite de S.V.S.U. Odobești, au acționat pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului care se manifesta la acoperișul unei locuințe cuprinzând o suprafață de 100 mp. Totodată, din cauza emoțiilor puternice, femeia în vârstă de 69 de ani, a fost asistată de paramedici, care i-au acordat primul ajutor calificat și au transportat-o la spital, pentru îngrijiri de specialitate. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore de luptă cu flăcările. În urma evenimentului au ars circa 100 mp din acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în două camere și un hol.

Felicitări colegilor pentru eforturile depuse să readucă la viață cele trei suflete necuvântătoare, pentru implicare și profesionalism. Ne bucurăm că ați încheiat cu bine misiunea!”

Cinci linii de tramvai, blocate din cauza ninsorii. Primul episod de viscol a dat peste cap transportul în comun din Buc... Doi soţi din Baia Mare au dat naștere unui proiect care salvează vieţi, după ce ei au privit neputincioşi cum copilul lo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x