Căutare Live

„Este discutată intenția restricționării” - Situația este departe de a fi sub control. Raed Arafat trage un semnal de alarmă populației

Raed Arafat este îngrijorat de evoluția crizei COVID-19, după ce, sâmbătă, România a înregistrat 698 de cazuri noi. Șeful DSU a dezvăluit că, pe masa autorităților, a apărut un set nou de restricții pentru populație.

„Este discutată intenția restricționării” - Situația este departe de a fi sub control. Raed Arafat trage un semnal de alarmă populației

Hepta

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, a atras atenţia șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit stiri.tvr.ro.

Arafat a făcut un apel către populație, respectarea unor norme de bun simț poate opri răspândirea accelerată a COVID-19: igiena mâinilor, purtarea măştilor şi evitarea locurilor aglomerate.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții, este discutată în acest moment intenția restricționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat Raed Arafat.

S-a depășit un nou record al îmbolnăvirilor

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat un nou record de infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Astfel, aproape 700 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Până la data de 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv. 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 838.953 de teste și au fost testate 493.858 de persoane.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Tragedie pe litoral! Vlad Dediu, liderul studenților din România, a murit! Ce scrisese pe Facebook, cu câteva zile înain...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri