Antena Căutare

Etnobotanicele nu mai pot fi comercializate in Iasi!

Iesenii isi iau adio de la magazinele de vise. Primarul Gheorghe Nichita a interzis comercializarea produselor etnobotanice in orasul sau si ameninta ca va da in judecata firmele care vand astfel de produse.

Gheorghe Nichita a precizat ca a emis aceasta dispozitie in municipiul Iasi, dupa ce zeci de tineri au ajuns la spital in urma consumului de produse etnobotanice.

Primarul a spus ca sunt vizate cinci societati comerciale care detin "magazine de vise", care vor fi actionate in instanta pentru a anularea autorizatiilor de functionare. Firmele vizate sunt SC Bocelina SRL, SC Com Har SRL, SC Pricod Corporation SRL, SC Planto Calm SRL si SC Bad Boys 4 Life.

Dispozitia primarului Nichita are caracter temporar, avand in vedere ca va fi elaborat un regulament privind comercializarea de produse etnobotanice, care va fi supus aprobarii Consiliului Local.

"Pana la reglementarea prin hotararea Consiliului Local Iasi, pe teritoriul administrativ al municipiului Iasi se interzice comercializarea, distribuirea, oferirea gratuita, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale si a substantelor care, prin forma ambalajului, continut, prezentare, instructiuni de utilizare, publicitate sau denumire, induc sau pot induce ideea ca utilizarea acestora ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante sau psihotrope", se arata in dispozitia primarului din Iasi.

In ultimele saptamani zeci de tineri au ajuns la spital, dupa ce au consumat produse etnobotanice. Medicii ieseni de la Spitalul de Urgente, dar si reprezentanti ai PNL si PDL Iasi au cerut primariei sa interzica functionarea magazinelor care vand etnobotanice in municipiu.

IMAGINI SOCANTE! Lovita pe trecerea de pietoni... Ministerul Sanatatii face ordine in farmacii: Legea farmaciei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x