Antena Căutare

Europa, Romania, 2013: Elevii unei scoli din Dolj trec strada ca sa mearga la toaleta

Elevii unei scoli din Dolj trebuie sa traverseze strada ori de cate ori au nevoie sa mearga la toaleta. Grupul sanitar a fost construit peste strada, la aproape 100 de metri de cladirea care adaposteste salile de curs. Autoritatile spun ca n-au bani sa mute toaleta in incinta scolii. Au avut, insa, 170.000 de lei pentru grupul sanitar de peste strada, care nici macar nu are chiuvete.

Un drum pe care elevii nu il strabat de o luna sau un an, ci de opt ani, dar inspectorii scolari abia acum au aflat.

Doar norocul a facut ca pana acum, niciun elev sa nu fie accidentat in drum spre toaleta. Desi recunosc ca elevii ar putea pati ceva, autoritatile ridica din umeri.

"Situatia este foarte grava. La aceasta data, nici nu pot ca sa vorbesc sa le mut de acolo pentru ca nu sunt bani. Totul se rezuma la bani, scoala nu are bani ca sa faca acele toalete", a declarat Mariana Stoian, directorul scolii.

Desi toaletele sunt, de fapt, niste gropi sapate in pamant, fara fosa septica si fara chiuvete, oficialii au platit 170.000 de lei pentru constructie. In ciuda pretului imens, elevii sunt nevoiti sa se spele pe maini la un furtun.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

ADIO stilouri, carti si caiete! In clasa "smart" lectiile se fac pe tablete... Cu burta pe carte: Detinutii din Focsani au inceput scoala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x