Antena Căutare

Cu burta pe carte: Detinutii din Focsani au inceput scoala!

In inchisoare, din plictiseala sau pentru ca vor mai mult de la viata, multi detinuti se pun cu burta pe carte. In penitenciarul din Focsani de exemplu, peste 40 de detinuti s-au asezat in banca la primul clopotel din acest an. Desi multi dintre ei sunt trecuti de prima tinerete abia acum invata tabla inmultirii sau sa scrie si sa citeasca

Cuminti, constiinciosi si hotarati sa invete. Asa s-au prezentat cei 43 de detinuti din Focsani in prima zi de scoala. “Sunt prima zi in clasa a IV-a si tot mai am un an de detentie, sa nu il irosesc degeaba. La munca nu ies, macar mai invat aici pentru mine, ca ma ajuta”, a explicat un detinut.

Toti au absolvit scoala vietii. Dar pentru multi dintre ei tabla inmultirii sau alfabetul sunt inca niste necunoscute.

Cursurile sunt tinute de invatatori si profesori de la o scoala din Focsani. “Unii dintre ei manifesta destul de multa intelegere, daca sunt veniti cu gandul de a invata fac progrese intr-un ritm destul de avansat”, a precizat dascalul Constantin Bors.

Au un motiv bun ca sa fie sarguinciosi. “Persoanele private de libertate, absolvente, vor beneficia de o reducere a pedepsei cu 30 de zile”, a mentionat Georgeta Gura, purtator de cuvant al Penitenciarului Focsani.

In plus, diplomele obtinute dupa gratii ii pot ajuta sa se angajeze mai usor dupa ce isi ispasesc pedeapsa.

Puteti urmari toate editiile Observatorului pe AntenaPlay.ro

Europa, Romania, 2013: Elevii unei scoli din Dolj trec strada ca sa mearga la toaleta... Vremea cu Flavia Mihasan: "Temperaturi sub media normala a acestei perioade"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x