Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Evaluare Națională 2015! Piramida, "vedeta" subiectelor la Matematică

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a a ajuns la proba cu numărul trei, la Matematică, după cele la Limba și Literatura Română, respectiv Limba Maternă.

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a a ajuns la proba cu numărul trei, la Matematică, după cele la Limba și Literatura Română, respectiv Limba Maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie. Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Adevărul.ro a publicat subiectele la Matematică la Evaluarea Națională 2015:

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015! Subiecte la Limba Română: basmul şi ia românească le-au picat elevilor

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

Recomandari