Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Evaluare Națională 2018. Calendar și subiecte pentru clasa a VIII-a

Elevii claselor a VIII a se pregatesc intens pentru a sustine, peste doar o luna, Evaluarea Nationala. Pentru cei mici, acesta este primul examen important din viata unui elev, in urma rezultatelor, pe baza mediei generale obținute se realizeaza admiterea la liceu.

Elevii claselor a VIII a se pregătesc intens pentru a susține, peste doar o lună, Evaluarea Națională. Pentru cei mici, acesta este primul examen important din viața unui elev, în urma rezultatelor, pe baza mediei generale obținute se realizează admiterea la liceu.

Evaluarea Națională pentru clasele a VIII-a începe cu examenul de pe 11 iunie 2018 la limba și literatura română, urmând ca pe 13 iunie să se susțină proba la matematică.

Conform Ministerului Educației Naționale: „Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă. Media obținută la EN VIII este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal.”

Cum îți calculezi media de admitere la liceu?

MA= 0,2 x ABS+ 0,8 x EN
MA= media generală
ABS= media generală de obsolvire a claselor a V-VIII(20%)
EN= media generală obținută la examenul de evaluare națională(80%)

Până la EN copii se pregătesc intens, rezolvând modele de subiecte ce pot fi găsite pe siteul edu.ro - http://subiecte.edu.ro/2018/evaluarenationala/

Recomandari