Evaluare Națională 2019. Ce schimbări sunt anunțate în 2019. Calendarul probelor

Evaluare Națională 2019. Evaluare Națională 2019. Ce schimbări sunt anunțate în 2019. Calendarul probelor.

evaaluare nationala 2019

Evaluare Națională 2019. Evaluare Națională 2019. Ce schimbări sunt anunțate în 2019. Calendarul probelor.

Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță, ca și schimbări potențiale în 2019, la Evaluarea Națională, posibilitatea revenirii la examenul de treaptă pentru elevii de liceu, susținut la terminarea clasei a X-a.

"Uitați-va dvs. vară după ce se face repartizarea computerizată și o să vedeți că sunt licee în București unde ultima medie trece de 9.50, ultima medie. Că urmare, să declanșăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasă a X-a la a XI-a, pentru că trece de la învățământ obligatoriu la învățământul... dar până atunci o să devină tot liceul învățământ obligatoriu. Poate niște evaluări intermediare ar trebui", a declarat ministrul Educației.

Evaluare Națională 2019. De reamintit este faptul că sistemul de treaptă a fost introdus în ultimii ani ai comunismului, iar la finalul clasei a X-a, elevii susţineau un examen la materiile de bază din primii doi ani de liceu.

Evaluare Națională 2019. De asemenea, Ecaterina Andronescu a mai precizat și faptul că nu se va reintroduce examen de admitere la liceu și că repartizarea computerizată este eficientă.

Calendar Bacalaureat 2019. Calendar Bac complet 2019, anunțat de Edu.ro

Evaluarea Națională 2019. Structura evaluărilor claselor a II-a, a IV-a ,a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în anul școlar 2018-2019, în intervalul 7 - 23 mai 2019.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 - 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.

Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a XII-a

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Structura Anului Universitar 2018 2019. Calendar cursuri, vacanțe, zile libere

sursa foto: infotr.ro

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri